Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κέικ με φρέσκα και ξερά σύκα

Κέικ με φρέσκα και ξερά σύκα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 1 ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 180 γρ. χυμό πορτοκάλι
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. ξερά σύκα, ενυδατωμένα για 30 λεπτά και ψιλοκομμένα
  • 4-5 φρέσκα σύκα
  • Για το γλάσο
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 4-5 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σε ένα μπολ κοσκινίζω μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

  2. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατεύω με το σύρμα το λιωμένο βούτυρο, το χυμό, το ξύσμα και το γιαούρτι. Προσθέτω τα στεγνά υλικά και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν. Τέλος, προσθέτω τα σύκα και ανακατεύω να σκορπίσουν στο μείγμα.

  3. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 50-55 λεπτά. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει καλά.

  4. Για το γλάσο
  5. Σε ένα μπολ κοσκινίζω την άχνη. Προσθέτω 2 κουταλιές χυμό και ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά και αν χρειάζεται, τον υπόλοιπο χυμό μέχρι να δημιουργηθεί ένα μέτριας ρευστότητας γλάσο.

  6. Ραντίζω το κέικ με το γλάσο. Πλένω τα φρέσκα σύκα, τα κόβω σε τέταρτα και στολίζω το κέικ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: κέικ με φρέσκα,ξερά σύκα

Σας ευχαριστώ!