Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Boυτυρώνω και πασπαλίζω με λίγο αλεύρι μια μακρόστενη φόρμα 20 εκ. Βάζω τα φυστίκια και το αλεύρι στο μούλτι και τα τρίβω μέχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το φτερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Αλλάζω εξάρτημα και βάζω το σύρμα. Προσθέτω τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει το μείγμα. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι πασπαλιστά, το φυστίκι, το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω με μια μαρίζ μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα και ψήνω για 45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω να σταθεί για 10 λεπτά, ξεφορμάρω και αφήνω το κέικ να κρυώσει σε σχάρα.
Βάζω τους σπόρους σε ένα σουρωτήρι και πιέζω με ένα κουτάλι για να βγάλουν το χυμό τους. Προσθέτω την άχνη, λίγο αλάτι και λίγες σταγόνες λεμόνι. Ανακατεύω καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ρευστό γλάσο. Αδειάζω το γλάσο στο κέικ και σκορπίζω φρέσκους σπόρους ροδιού, ανθό αλατιού και φυστίκια Αιγίνης.
Σας ευχαριστώ!