Print Options:

Σαλάτα Caesar με τριβέλι, κοτόπουλο και ξινόμηλο

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
    Για τη σαλάτα
  • 350 γρ. τριβέλι λαχανικών, Ήλιος
  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3-4 φύλλα μαρούλι, ψιλοκομμένα
  • 1 ξινόμηλο, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φλέικς παρμεζάνας για το σερβίρισμα
  • Για το ντρέσινγκ
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2-3 φιλέτα αντζούγιας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ή ½ κουτ. γλυκού σκόνη σκόρδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Πλένω το φιλέτο κοτόπουλο, το αλατοπιπερώνω και το βάζω σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Το ψήνω για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  2. Βάζω το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνω μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
    Βγάζω το μπέικον από το τηγάνι και χωρίς να το καθαρίσω ρίχνω τους κύβους του ψωμιού. Αλατοπιπερώνω, πασπαλίζω με το σκόρδο και τα σοτάρω ανακινώντας τακτικά το τηγάνι μέχρι να ξεροψηθούν.

  3. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω το τριβέλι και το βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το σουρώνω και το κρατάω στην άκρη.

  4. Για το ντρέσινγκ
  5. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να διαλυθούν οι αντζούγιες και το σκόρδο.

  6. Συναρμολόγηση
  7. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα βρασμένα ζυμαρικά και το μαρούλι. Ψιλοκόβω το μπέικον και το κοτόπουλο και το προσθέτω στο μπολ. Προσθέτω το μισό ντρέσινγκ και ανακατεύω καλά. Σκορπίζω τα κρουτόν, τις φέτες του μήλου, λίγα φλέικς παρμεζάνας και τελειώνω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: σαλάτα, caesar salad, κοτόπουλο, μπέικον, τριβέλι, ξινόμηλο, σαλατοφαγητό, μαρούλι,

Σας ευχαριστώ!