Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Στρώνω τις φέτες μπέικον σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C αερόθερμο. Βάζω τους κύβους ψωμιού σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το βούτυρο. Ψήνω τους κύβους για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύω 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω την κάπαρη και την τηγανίζω για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τις αντζούγιες και τις λιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω το σκόρδο και τους κρόκους και δουλεύω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τη μουστάρδα και το ξύδι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Τέλος, ρίχνω 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο από αυτά που έχω ψήσει.
Πλένω και στεγνώνω τα φύλλα του μαρουλιού και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μου. Τα βάζω στη σαλατιέρα και ανακατεύω απαλά για να αλειφθούν με το ντρέσινγκ. Σκορπίζω το ψημένο μπέικον, τα κρουτόν, την κάπαρη, φλέικς παρμεζάνα και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!