Print Options:

Caesar salad με μοσχαρίσιο μπέικον

Caesar salad με μοσχαρίσιο μπέικον
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 mins Total Time: 15 mins
Servings 4
Υλικά
    Για τη σαλάτα
  • 2 μεγάλα μαρούλια ρομάνα
  • 200 γρ. μοσχαρίσιο μπέικον, ΜΠΟΥΜΠΑΣ
  • 30 γρ. παρμεζάνα σε φλέικς
  • Για τα κρουτόν
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί χωρίς κόρα, κομμένο σε κύβους
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • Για την κάπαρη
  • 2 κουτ. σούπας κάπαρη, ξαρμιρισμένη και καλά στραγγισμένη
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το dressing
  • 2 κρόκους φρέσκων αυγών
  • 6 φιλέτα αντζούγιας σε ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2-3 κουτ. σούπας ξύδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
    Για το μπέικον
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C αερόθερμο. Στρώνω τις φέτες μπέικον σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω στο φούρνο για 5-6 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.

  2. Για τα κρουτόν
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 165°C αερόθερμο. Βάζω τους κύβους ψωμιού σε ένα ταψάκι, ραντίζω με το βούτυρο. Ψήνω τους κύβους για 8-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Ανακατεύω 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

  4. Για την κάπαρη
  5. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω την κάπαρη και την τηγανίζω για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  6. Για το ντρέσινγκ
  7. Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα τις αντζούγιες και τις λιώνω με ένα κουτάλι. Προσθέτω το σκόρδο και τους κρόκους και δουλεύω τα υλικά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω τη μουστάρδα και το ξύδι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και την παρμεζάνα και ανακατεύω για 1-2 λεπτά. Τέλος, ρίχνω 2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο από αυτά που έχω ψήσει.

  8. Για τη σαλάτα
  9. Caesar salad με μοσχαρίσιο μπέικον

    Πλένω και στεγνώνω τα φύλλα του μαρουλιού και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μου. Τα βάζω στη σαλατιέρα και ανακατεύω απαλά για να αλειφθούν με το ντρέσινγκ. Σκορπίζω το ψημένο μπέικον, τα κρουτόν, την κάπαρη, φλέικς παρμεζάνα και σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!