Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το μίγμα και να δέσει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύω και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Στο διάστημα αυτό ανακατεύω τακτικά για να μην σχηματιστεί κρούστα. Προσθέτω τους κρόκους των αβγών και τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύω καλά.
Βουτυρώνω ένα ταψί φούρνου Νο 36 και στρώνω εκεί τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνω με ένα πινέλο, χρησιμοποιώντας τα ¾ φλιτζανιού βούτυρο. Αδειάζω εκεί την κρέμα και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, κρατώντας δύο τα οποία τα κάνω πλισέ και τα τοποθετώ επάνω στα στρωμένα φύλλα. Βουτυρώνω καλά και χαράζω το γλυκό σε καρεδάκια και το ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.
Ψήνω το γαλακτομπούρεκο για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα, ώσπου να δέσει καλά. Αδειάζω προσεκτικά το ζεστό –όχι καυτό- σιρόπι, πάνω στο επίσης ζεστό και όχι καυτό γαλακτομπούρεκο, και σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.
Σας ευχαριστώ!