Prep Time: 10 minsCook Time: 15 minsTotal Time: 25 mins
Cooking Temp
200
°C
Servings4
Υλικά
4 μεγάλες τορτίγιες
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, βρασμένο ή ψημένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας κέτσαπ
300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, Arla
½ κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Για το ψήσιμο
150 γρ. κρέμα γάλακτος, Arla
100 γρ. μείγμα τυριών Pasta & Gratinar
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αντιστάσεις.
Σε ένα μπολ βάζω το κοτόπουλο και φορώντας γάντια, το «τραβάω» για να γίνει διαλυθεί σαν κλωστές. Προσθέτω τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, την κέτσαπ, το τυρί κρέμα, τα μπαχαρικά και το τσίλι. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά.
Απλώνω την πρώτη τορτίγια και βάζω το ¼ της γέμισης. Τυλίγω την τορτίγια σε ρολό και το τοποθετώ στο ταψάκι. Επαναλαμβάνω και με τις άλλες τορτίγιες.
Ραντίζω τις τορτίγιες με λίγο ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος και σκορπίζω το μείγμα τυριών. Ψήνω για 15 λεπτά.