Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αυγό, τα ψίχουλα, το βούτυρο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά μέχρι να ενωθούν σε ομοιογενές μείγμα. Χωρίζω το μείγμα σε 4 ίσα μέρη και τα πλάθω σε μεγάλα μπιφτέκια. Βάζω ένα σχαροτήγανο σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά. Αλείφω με ελάχιστο ελαιόλαδο και στρώνω τα 4 burger. Ψήνω για 5-6 λεπτά από την μια πλευρά και με προσοχή τα γυρίζω και από την άλλη. Συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω το σχαροτήγανο και αφήνω τα burger να μαγειρευτούν για 5 λεπτά ακόμη. Αποσύρω το σχαροτήγανο από τη φωτιά και τα αφήνω σκεπασμένα μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν καλά. Ρίχνω τα μανιτάρια, πασπαλίζω με το σκόρδο και σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από τη φωτιά και αλατοπιπέρωνω.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος. Βάζω σε ένα μπολ τα 200 γρ. μπλε τυρί και προσθέτω την ζεστή κρέμα. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει το μπλε τυρί και να δημιουργηθεί μια ρευστή σάλτσα. Αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτω στο μπολ την μαγιονέζα, το σκόρδο, την γούστερ σος, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω. Τέλος, προσθέτω το υπόλοιπο blue cheese θρυμματισμένο.
Κόβω τα 4 ψωμάκια στη μέση και απλώνω στη βάση λίγη blue cheese σάλτσα. Τοποθετώ φέτες από αγγουράκια τουρσί και βάζω επάνω από ένα μεγάλο burger. Μοιράζω τα σοταρισμένα μανιτάρια και αποτελειώνω με μπόλικη σάλτσα. Σκεπάζω με τα ψωμάκια και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!