Print Options:

Burger με πράσινο ψωμάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου με βρώμη

Burger με πράσινο ψωμάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 25 25 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 55 mins
Servings 8
Υλικά
    Για το ψωμάκι
  • 150 γρ. σπανάκι baby
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή (7-8 γρ.)
  • 65 γρ. γάλα σε σκόνη (σε όλα τα super market στα ράφια με τα γάλατα μακράς διάρκειας)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 120 ml νερό χλιαρό
  • Θαλασσινό αλάτι, για την επιφάνεια
  • Λίγο γάλα για το άλειμμα
  • Για τα burgers
  • 8 μπιφτέκια Ελαιοπουλάκι με βρώμη, Αγγελάκης
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για τη σάλτσα μουστάρδας
  • 100 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Χυμό από ½ πορτοκάλι
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Σπανάκι baby
  • 8 φέτες κασέρι
  • 4-5 αγγουράκια πίκλες, κομμένα σε φέτες
  • κέτσαπ
Εκτέλεση
    Για τα ψωμάκια
  1. Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνω 1 κουταλιά ελαιόλαδο και προσθέτω το σπανάκι. Το σοτάρω μέχρι να πέσει ο όγκος του και να μαραθεί και αποσύρω από τη φωτιά. Στραγγίζω καλά το σπανάκι και το αφήνω να κρυώσει. Το μεταφέρω σε μπλέντερ και το πολτοποιώ μέχρι να γίνει κρέμα.

  2. Βάζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το γάλα σκόνη και τη μαγιά. Προσθέτω το αυγό και τον πουρέ από το σπανάκι και το σπορέλαιο και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάντζο. Ρίχνω το αλάτι και αρχίζω να προσθέτω το νερό (η ποσότητα που θα προσθέσω εξαρτάται από την υγρασία που έχει το σπανάκι), ζυμώνοντας για 6-8 λεπτά (αν ζυμώσω με τα χέρια χρειάζεται περίπου 10-12 λεπτά) μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και ελαστική ζύμη. Μεταφέρω τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να διπλασιαστεί για 1 ώρα.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Χωρίζω τη ζύμη σε 8 burger βάρους 80-90 γρ. και πλάθω σε στρογγυλά μπαλάκια. Τα μεταφέρω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, τα σκεπάζω και τα αφήνω για 30 λεπτά να φουσκώσουν.

  4. Αλείφω τα ψωμάκια με λίγο γάλα, πασπαλίζω με θαλασσινό αλάτι και ψήνω για 20-25 λεπτά. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.

  5. Για τα burger
  6. Σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χάρτι, βάζω τα μπιφτέκια. Ραντίζω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20-25 λεπτά.

  7. Για τη σάλτσα
  8. Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά.

  9. Για το σερβίρισμα
  10. Burger με πράσινο ψωμάκι και μπιφτέκι κοτόπουλου

    Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και απλώνω αρκετή από τη σάλτσα μουστάρδας. Βάζω λίγη κέτσαπ, στρώνω φύλλα σπανάκι, 1 φέτα κασέρι, πίκλες και το μπιφτέκι. Σκεπάζω με τα άλλα ψωμάκια και σερβίρω.

Keywords: burger, μπέργκερ, πράσινο ψωμάκι, μπιφτέκι κοτόπουλου, σάλτσα μουστάρδας,

Σας ευχαριστώ!