Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπρουσκέτες με πιπεριές Φλωρίνης και σαλάμι αέρος

Μπρουσκέτες με πιπεριές Φλωρίνης και σαλάμι αέρος
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 7 λεπ Total Time: 17 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
  • 3 – 4 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και χονδροκομμένες
  • 50 γρ. γραβιέρα πικάντικη, φρεσκοτριμμένη
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 12 φέτες ψωμί της αρεσκείας μας, από μέτριου πάχους φραντζόλα
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος, κομμένο σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια κάθε φέτα στη μέση, ώστε να μοιάζουν με μικρά μισοφέγγαρα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μεγάλο μπολ τις πιπεριές Φλωρίνης, τις λιαστές ντομάτες, τη μισή γραβιέρα, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200º C. Αραδιάζω τις φέτες ψωμιού στο μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και μοιράζω το μείγμα που ετοίμασα επάνω σε κάθε φέτα ψωμιού. Από πάνω μοιράζω το σαλάμι.

  3. Πασπαλίζω με την υπόλοιπη γραβιέρα και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Ψήνω τις φέτες για 5 - 7 λεπτά, μέχρι το μείγμα με τις πιπεριές να σιγοβράσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.
    Σερβίρω τις φέτες ζεστές.

Keywords: μπρουσκέτες με πιπεριές φλωρίνης,σαλάμι αέρος

Σας ευχαριστώ!