Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Brownies με παγωτό

Brownies με παγωτό
<!-- [lt_recipe name=|BROWNIES ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ| servings=|4-6| prep_time=|20M| cook_time=|25M| summary=|Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί «αρπάζει» εύκολα και πικρίζει δυσάρεστα.| print=|yes| ingredients=|90 γρ. βούτυρο;125 γρ (1 πλάκα) κουβερτούρα, 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια;2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά;225 γρ. ζάχαρη;90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις;50 γρ. αποξηραμένη, τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε συσκευασμένη στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες), ελαφρώς καβουρδισμένη στο γκριλ για 1 – 2 λεπτά;Για το σερβίρισμα;4 μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι (ή άλλο της αρεσκείας σας);50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο;1 κουτ. σούπας βούτυρο;λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο| ]Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Με λίγο από το βούτυρο αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα από ένα τετράγωνο (ή ορθογώνιο) ταψάκι με πλευρά 20 εκ.;Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω την σπασμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύω συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια λεία και βελούδινη κρέμα.;Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.;Μεταφέρω το μπολ με τη σοκολάτα εκτός φωτιάς, αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρά για 5 λεπτά και προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, εναλλάξ με τη ζάχαρη και το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.;Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, το βάζω σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και το ψήνω για 20 – 25 λεπτά το πολύ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία κρούστα αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει παχύρρευστο και λασπώδες.;Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά (όχι τελείως).; Για το σερβίρισμα: Μέχρι να κρυώσει λίγο το μπράουνι, λιώνω σε μπεν μαρί τα 50 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη σάλτσα.;Κόβω το σχετικά ζεστό μπράουνι σε 4 – 6 τετράγωνα κομμάτια, τα μοιράζω σε πιάτα και βάζω από 1 μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι. Περιχύνω με τη σάλτσα σοκολάτας και το σιρόπι βύσσινου και σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ (1 πλάκα) κουβερτούρα, 55% κακάο, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. τριμμένη καρύδα (θα τη βρείτε συσκευασμένη στα σούπερ μάρκετ και στις κάβες), ελαφρώς καβουρδισμένη στο γκριλ για 1 - 2 λεπτά
  • Για το σερβίρισμα
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια ή καϊμάκι (ή άλλο της αρεσκείας σας)
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγο σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση
    Για το μπράουνι
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Με λίγο από το βούτυρο αλείφω τον πυθμένα και τα τοιχώματα από ένα τετράγωνο (ή ορθογώνιο) ταψάκι με πλευρά 20 εκ.

  2. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ τοποθετημένο πάνω από μια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό), βάζω την σπασμένη κουβερτούρα και το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύω συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν μια λεία και βελούδινη κρέμα.

  3. Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός τα αυγά, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

  4. Μεταφέρω το μπολ με τη σοκολάτα εκτός φωτιάς, αφήνω το μείγμα να κρυώσει ελαφρά για 5 λεπτά και προσθέτω σταδιακά τα χτυπημένα αυγά, εναλλάξ με τη ζάχαρη και το αλεύρι, χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ χειρός, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη καρύδα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.

  5. Αδειάζω το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψάκι, το βάζω σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και το ψήνω για 20 - 25 λεπτά το πολύ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια λεία κρούστα αλλά στο εσωτερικό του να παραμείνει παχύρρευστο και λασπώδες.
    Το αφήνω να κρυώσει ελαφρά (όχι τελείως).

  6. Για το σερβίρισμα
  7. Μέχρι να κρυώσει λίγο το μπράουνι, λιώνω σε μπεν μαρί τα 50 γρ. κουβερτούρα με το βούτυρο, μέχρι να φτιάξω μια παχύρρευστη σάλτσα.

  8. Κόβω το σχετικά ζεστό μπράουνι σε 4 - 6 τετράγωνα κομμάτια, τα μοιράζω σε πιάτα και βάζω από 1 μπάλα παγωτό πάνω σε κάθε κομμάτι. Περιχύνω με τη σάλτσα σοκολάτας και το σιρόπι βύσσινου και σερβίρω αμέσως.

Keywords: brownies παγωτο

Σας ευχαριστώ!