Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μικρή κατσαρόλα, στερεωμένη επάνω σε μια μεγαλύτερη, στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό.
Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα αφράτο και ανοιχτόχρωμο. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτω το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι και χτυπάω καλά. Τέλος, ρίχνω και τη λιωμένη κουβερτούρα και την καρυδόψιχα και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνω και αλευρώνω ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι με διαστάσεις περίπου 20 x 30 εκ.
Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και ψήνω το μπράουνι για 25 - 30 λεπτά -εξωτερικά πρέπει να έχει αποκτήσει μια γυαλιστερή και λεπτή κρούστα, αλλά στο κέντρο πρέπει να είναι υγρό και σχεδόν ημίρρευστο. Το αφήνω να κρυώσει, το ξεφορμάρω και το κόβω σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Χτυπάω με το μίξερ το γιαούρτι με τη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω τη σπασμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και τις ζεσταίνω σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα λείο και βελούδινο μείγμα. Αποσύρω από τη φωτιά και, αν χρειάζεται, προσθέτω λίγη ακόμα κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει βελούδινο το μείγμα.
Σερβίρω τα μπράουνις σε πιάτα, περιχύνω με το γλάσο αμέσως και συνοδεύω με την κρέμα γιαουρτιού.
Σας ευχαριστώ!