Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το φυστικοβούτυρο, το σπορέλαιο ή το λάδι καρύδας και το μέλι. Ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω το γάλα. Αφήνω να βράσουν όλα τα υλικά μαζί για 2 λεπτά και ρίχνω την καρύδα. Ανακατεύω με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί όλη η καρύδα στο μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αφήνω την καρύδα να κρυώσει.
Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20x20 εκ. και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C αερόθερμο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και τις ζάχαρες και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί αποσύρω από τη φωτιά. Ρίχνω την κουβερτούρα και ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αφήνω στην άκρη να γίνει χλιαρό.
Σε ένα μπολ βάζω το γιαούρτι και προσθέτω το σοκολατένιο μείγμα. Βάζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο σε ένα κόσκινο και το ρίχνω πασπαλιστά στο μπολ. Ανακατεύω με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις για να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, ρίχνω τα ράσμπερις και ανακατεύω για να σκορπίσουν στο μείγμα.
Αδειάζω το μισό μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω με ένα κουτάλι. Κρατάω 2-3 κουταλιές από την καραμελωμένη καρύδα και ρίχνω την υπόλοιπη στο ταψάκι. Σκεπάζω με το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα, ισιώνω καλά και σκορπίζω την καρύδα που έχω κρατήσει. Ψήνω στο φούρνο για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και θα πρέπει να έχει σφίξει το εξωτερικό μέρος ενώ το κέντρο να παραμένει ρευστό.
Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει. Ξεφορμάρω και σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σας ευχαριστώ!