Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, το πράσο, τα μπουκετάκια του μπρόκολου και το μπέικον για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά και να γίνει τραγανό το μπέικον. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τις πατάτες και το νερό (ή το ζωμό). Αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Πολτοποιώ τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ (ή μέσα στην κατσαρόλα με το ραβδομπλέντερ). Δοκιμάζω και διορθώνω το αλατοπίπερο.
Σε ένα μπολ χτυπάω το γιαούρτι και την πάπρικα με ένα πιρούνι.
Μοιράζω τη σούπα σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα και ρίχνω σε κάθε μερίδα από 1 κουτ. σούπας κρέμα γιαουρτιού.
Σας ευχαριστώ!