Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριος γεμιστά με μοτσαρέλα

Μπριος γεμιστά με μοτσαρέλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 670 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • 200 ml χλιαρό γάλα
  • 200 ml χλιαρό νερό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 10 γρ. μαγιά ξηρή
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 8 γρ. αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 40 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • Για την επάληψη
  • 1 κρόκο αυγού, ελαφρά χτυπημένο
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το νερό, το γάλα, το ελαιόλαδο, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Προσθέτω το αλεύρι ανακατεύω για λίγο με μια μαρίζ και ρίχνω το αλάτι. Ζυμώνω τα υλικά με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη.

  2. Τοποθετώ τη ζύμη σε ένα καθαρό μπολ, την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για 40 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά.

  3. Συναρμολόγηση
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.

  5. Κόβω τη ζύμη σε 2 ίσα κομμάτια. Ανοίγω το πρώτο κομμάτι σε παραλληλόγραμμο φύλλο, περίπου 25x35 εκ. Απλώνω τον πελτέ για να καλύψω όλη την επιφάνεια του φύλλου. Πασπαλίζω με τη μοτσαρέλα και τον μαϊντανό.

  6. Ανοίγω το δεύτερο κομμάτι ζύμης στις ίδιες διαστάσεις και το τοποθετώ επάνω στο πρώτο φροντίζοντας να το καλύψω καλά. Πιέζω λίγο στις άκρες για να ενωθούν. Με ένα ροδάκι της πίτσας, κόβω από την μακριά πλευρά, σε 10 λωρίδες. Κατόπιν, κόβω από την στενή πλευρά, ακριβώς στη μέση. Έτσι δημιουργούνται 20 γεμιστές λωρίδες ζύμης.

  7. Σηκώνω με προσοχή την πρώτη λωρίδα και την μεταφέρω επάνω στην λωρίδα που βρίσκεται στην επάνω μεριά. Πιάνω και τις δύο λωρίδες μαζί και τις στρίβω. Μεταφέρω το μπριος σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες.

  8. Αλείφω τα μπριος με χτυπημένο κρόκο αυγού και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

Keywords: μπριος γεμιστά με μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!