Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριος ελβετικά με κρέμα και σοκολάτα

Μπριος ελβετικά με κρέμα και σοκολάτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 16 λεπ Rest Time: 8 ώρα Total Time: 8 ώρες 56 λεπτά.
Servings 16
Υλικά
  • 550 γρ. αλεύρι τσουρεκιού Μύλοι Δάκου, κοσκινισμένο
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 5 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 100 ml γάλα, χλιαρό
  • 20 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 10 γρ. αλάτι
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
  • Για την κρέμα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος light Arla
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 6 κρόκους αυγών
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 80 γρ. φρέσκα μύρτιλλα ή άλλα κόκκινα φρούτα
  • 60 γρ. Μάντολες κεφαλονίτικες, χοντροσπασμένες
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρολίτσα και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.

  2. Σε ένα μπολ χτυπάω τη ζάχαρη με τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Προσθέτω 1 φλιτζάνι ζεστής κρέμας σε αργή ροή και μόλις ενωθεί με τα υλικά, αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Σκεπάζω με μεμβράνη φροντίζοντας να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει καλά.

  4. Για τη ζύμη
  5. Βάζω 2 κουταλιές από το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και τρίβω με τα χέρια μου την μαγιά. Προσθέτω το χλιαρό γάλα και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα χυλός. Αφήνω τη μαγιά να σταθεί για 15 λεπτά.

  6. Βάζω το υπόλοιπο αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέτω το μείγμα της μαγιάς και τη ζάχαρη. Δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο για 5 λεπτά. Προσθέτω τα αυγά και το αλάτι και συνεχίζω να «δουλεύω» τη ζύμη για άλλα 5 λεπτά. Αρχίζω να ρίχνω 1-2 κύβους βουτύρου καθώς δουλεύω το μείγμα, προσθέτοντας βούτυρο μόνο όταν έχει ήδη «απορροφηθεί» το προηγούμενο. Αφού προσθέσω όλο το βούτυρο (αυτή η διαδικασία μπορεί να κρατήσει 10-15 λεπτά), στο τέλος θα έχει δημιουργηθεί μια ζύμη γυαλιστερή και ελαστική που δεν κολλάει.

  7. Μεταφέρω τη ζύμη σε ελαφρώς βουτυρωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 2 ώρες μέχρι να φουσκώσει. Μεταφέρω το μπολ στο ψυγείο, και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 4 ώρες.

  8. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβω στη μέση. Βάζω το πρώτο κομμάτι ζύμης επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και την ανοίγω με τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο 40x30 εκ. και πάχους 5 χιλ.

  9. Βγάζω την κρέμα από το ψυγείο και την αφρατεύω με το σύρμα. Απλώνω αρκετή κρέμα στη μισή ζύμη και πασπαλίζω με σταγόνες σοκολάτας, χοντροσπασμένες μάντολες και κόκκινα φρούτα. Με τη βοήθεια του χαρτιού, σηκώνω την πλευρά της ζύμης που δεν έχει κρέμα και σκεπάζω την κρέμα. Πιέζω ελαφρά με τις παλάμες μου για να φύγουν τυχόν φουσκώματα και κλείνω στις άκρες.

  10. Βάζω τη ζύμη για 10 λεπτά στο ψυγείο και επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, την υπόλοιπη κρέμα και τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζω και την δεύτερη ζύμη στο ψυγείο για 10 λεπτά. Βγάζω τις κρύες ζύμες από το ψυγείο και κόβω σε μπάρες πλάτους 4 εκ. Μεταφέρω τις μπάρες σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να υπάρχει αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τις αφήνω για 2 ώρες να διπλασιαστούν σε όγκο.

  11. Αλείφω τις μπάρες με χτυπημένο αυγό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160°C για 14-16 λεπτά.

Keywords: μπριος ελβετικά με κρέμα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!