Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

brioche κουλουρια γεμιστα με λουκανικο

brioche κουλουρια γεμιστα με λουκανικο
\n

<!-- [lt_recipe name=| BRIOCHE ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ| servings=|6-8| prep_time=|20M| cook_time=|30M| total_time=|2H30M| summary=| Είτε γεμιστά, είτε σκέτα τα κουλούρια αυτά θα τα λατρέψετε. Είναι πολύ αφράτα και μαλακά. Λίγη προσοχή χρειάζονται μόνο στην προσθήκη του βουτύρου που πρέπει να γίνει σε μικρές δόσεις. | print=|yes| ingredients=|Για τη ζύμη ;500 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια Μύλοι Δάκου ;25 γρ. μαγιά νωπή ;100 ml χλιαρό νερό ;1 κουτ. γλυκού αλάτι ;40 γρ. ζάχαρη καστανή ;100 γρ. βούτυρο Lurpak ;60 γρ. κρέμα γάλακτος Arla ;2 αυγά ;1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεμένο με 2 κουταλιές λιωμένο Lurpak, για το άλειμμα ;Σουσάμι για το πασπάλισμα ;Χοντρό θαλασσινό αλάτι ;Για τη γέμιση ;200 γρ. λουκάνικο με μανούρι και ελιές Καλαμών, Μουταβελής, ψιλοκομμένο ;200 γρ. Μoτσαρέλα Arla, τριμμένο ;2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα ;1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τη ζύμη: Βάζω στο μίξερ τον γάντζο και ρίχνω στον κάδο το αλεύρι τσουρεκιού, την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί με τα υγρά συστατικά. Η ζύμη, σ’ αυτή τη φάση, θα είναι σκληρή και θα φαίνεται στεγνή. ;Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτω το βούτυρο, 1 κομμάτι τη φορά. Προσθέτω το επόμενο μόλις το πρώτο κομμάτι ενωθεί στη ζύμη. Αφού προσθέσω όλο το βούτυρο, συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Περιστασιακά, σταμάτω το μίξερ και ξύνω τα τοιχώματα του κάδου, για να ενωθούν τα κολλημένα υλικά, στη ζύμη. ;Μόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, γυρίζω την ταχύτητα σε μεσαία, και χτυπάω για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει κολλώδης, μαλακή και κάπως γυαλιστερή. Δυναμώνω την ένταση και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα. Πρέπει να ακούω τη ζύμη να κάνει έναν ήχο, καθώς χτυπάει στις πλευρές του κάδου. Δοκιμάζω τη ζύμη τραβώντας την. Θα πρέπει να τεντώνεται. Εάν φαίνεται υγρή και χαλαρή προσθέτω λίγο αλεύρι. Αν κόβεται καθώς την τραβάω, συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμη, όταν όλη η ζύμη, τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα. ;Για τα κουλούρια: Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου. ;Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης.
Χωρίζω τη ζύμη σε 6-8 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν τα κουλούρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνω κορδόνια σχετικά χοντρά και με τον πλάστη τα πιέζω για να γίνουν πλατιά. ;Γεμίζω κατά μήκος με τα υλικά της γέμισης και κλείνω καλά φτιάχνοντας ένα χοντρό κορδόνι. Βρέχω λίγο τις άκρες του και το ενώνω καλά. ;Τοποθετώ τα κουλούρια στις λαμαρίνες και τα αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφω με το μείγμα αυγό-βούτυρο, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.[/lt_recipe] -->

\n

Είτε γεμιστά, είτε σκέτα τα κουλούρια αυτά θα τα λατρέψετε. Είναι πολύ αφράτα και μαλακά. Λίγη προσοχή χρειάζονται μόνο στην προσθήκη του βουτύρου που πρέπει να γίνει σε μικρές δόσεις.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 30 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 51 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Είτε γεμιστά, είτε σκέτα τα κουλούρια αυτά θα τα λατρέψετε. Είναι πολύ αφράτα και μαλακά. Λίγη προσοχή χρειάζονται μόνο στην προσθήκη του βουτύρου που πρέπει να γίνει σε μικρές δόσεις.
Υλικά
    Για τη ζύμη
    Για τη γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια Μύλοι Δάκου
  • 25 γρ. μαγιά νωπή
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος Arla
  • 2 αυγά
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, ανακατεμένο με 2 κουταλιές λιωμένο Lurpak, για το άλειμμα
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα
  • Χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 200 γρ. λουκάνικο με μανούρι και ελιές Καλαμών, Μουταβελής, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Μoτσαρέλα Arla, τριμμένο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τη ζύμη:
  1. blank Βάζω στο μίξερ τον γάντζο και ρίχνω στον κάδο το αλεύρι τσουρεκιού, την μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το νερό και τα αυγά. Χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί με τα υγρά συστατικά. Η ζύμη, σ’ αυτή τη φάση, θα είναι σκληρή και θα φαίνεται στεγνή.
  2. blankΜε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτω το βούτυρο, 1 κομμάτι τη φορά. Προσθέτω το επόμενο μόλις το πρώτο κομμάτι ενωθεί στη ζύμη. Αφού προσθέσω όλο το βούτυρο, συνεχίζω το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Περιστασιακά, σταμάτω το μίξερ και ξύνω τα τοιχώματα του κάδου, για να ενωθούν τα κολλημένα υλικά, στη ζύμη.
  3. blankΜόλις το βούτυρο ενσωματωθεί, γυρίζω την ταχύτητα σε μεσαία, και χτυπάω για άλλα 15 λεπτά, έως ότου η ζύμη γίνει κολλώδης, μαλακή και κάπως γυαλιστερή. Δυναμώνω την ένταση και χτυπάω για 1 λεπτό ακόμα. Πρέπει να ακούω τη ζύμη να κάνει έναν ήχο, καθώς χτυπάει στις πλευρές του κάδου. Δοκιμάζω τη ζύμη τραβώντας την. Θα πρέπει να τεντώνεται. Εάν φαίνεται υγρή και χαλαρή προσθέτω λίγο αλεύρι. Αν κόβεται καθώς την τραβάω, συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά. Είναι έτοιμη, όταν όλη η ζύμη, τυλιχτεί γύρω από τον γάντζο.Σκεπάζω τον κάδο με μεμβράνη και αφήνω να φουσκώσει για 1 ώρα.
  4. Για τα κουλούρια:
  5. blankΣτρώνω με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  6. blankΣε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά της γέμισης.
    Χωρίζω τη ζύμη σε 6-8 μερίδες ανάλογα με το μέγεθος που θέλω να έχουν τα κουλούρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια φτιάχνω κορδόνια σχετικά χοντρά και με τον πλάστη τα πιέζω για να γίνουν πλατιά.
  7. blankΓεμίζω κατά μήκος με τα υλικά της γέμισης και κλείνω καλά φτιάχνοντας ένα χοντρό κορδόνι. Βρέχω λίγο τις άκρες του και το ενώνω καλά.
  8. blankΤοποθετώ τα κουλούρια στις λαμαρίνες και τα αφήνω για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφω με το μείγμα αυγό-βούτυρο, πασπαλίζω με χοντρό αλάτι και σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: brioche κουλουρια γεμιστα λουκανικο

Σας ευχαριστώ!