Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπριάμ με μήλα

Μπριάμ με μήλα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γρ φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή βασιλικού ή μαϊντανού)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένα παξιμάδια της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές στρογγυλές φέτες
  • 4 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 2 μήλα κόκκινα, με τη φλούδα τους, κομμένα σε μέτρια κυβάκια και χωρίς κουκούτσια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβω τις μελιτζάνες κατά μήκος, σε φέτες πάχους 1 εκ., κι στη συνέχεια κόβω κάθε φέτα σε μέτρια μπαστουνάκια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω  και τα αφήνω για 20 λεπτά. Τα σκουπίζω καλά με ένα καθαρό πανί.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί με το δυόσμο (ή το βασιλικό ή το μαϊντανό). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω τα παξιμάδια με τη ζάχαρη.
    Ρίχνω τις μελιτζάνες σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί και προσθέτω τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα μήλα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ανακατεύω με τα χέρια μου. Προσθέτω το μείγμα φέτας-μυρωδικού, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύω καλά.
    Πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού-ζάχαρης και την πάπρικα. Ψήνω το φαγητό για 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180ºC και ψήνω το φαγητό για άλλα 30 λεπτά.
    Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.

Keywords: μπριαμ μηλα

Σας ευχαριστώ!