Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

μπουκίτσες με κανταΐφι και ζύμη κουρού, γεμιστές με σοκολατένια δαμάσκηνα

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 51 λεπτά.
Servings 18
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Μικρές μπουκίτσες που θα λατρέψετε αφού συνδυάζουν όλες τις γλύκες μαζί. Σοκολάτα, σιρόπι, δαμάσκηνα και ζύμη κουρού και κανταΐφι.
Υλικά
     Για το σιρόπι
    Για το τελείωμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 250 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
  • 2 φύλλα ζύμη κουρού Ζύμη Ψαχνών
  • 18 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, λιωμένη
  • 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φαρδιά λωρίδα από φλούδα ακέρωτου και κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 72% κακάο
Οδηγίες
    Για το σιρόπι:
  1. blank Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα και τα βράζω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, μετρώντας το χρόνο από τη στιγμή που το μείγμα θα πάρει βράση. Αποσύρω από τη φωτιά.
  2. Για τη γέμιση:
  3. blank Λιώνω τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνω λίγα λίγα τα δαμάσκηνα και τα «γυρίζω» με ένα πηρούνι για να καλυφθούν από τη σοκολάτα. Τα βγάζω με προσοχή και τα βάζω σε αντικολλητικό χαρτί να σφίξουν.
  4. Για τις μπουκίτσες:
  5. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  6. blankΣτρώνω με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί ή μια λαμαρίνα φούρνου.
  7. blankΠαίρνω μια μικρή ποσότητα από κανταΐφι, βάρους 20 γρ., την απλώνω λίγο με τα δάχτυλά μου και βάζω στο κέντρο της ένα σοκολατένιο δαμάσκηνο. Σκεπάζω τη γέμιση με το κανταΐφι, φτιάχνοντας μια μπαλίτσα. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνω μπαλίτσες με το υπόλοιπο κανταΐφι και την υπόλοιπη γέμιση και τις αραδιάζω όλες προσεκτικά σε μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια.
  8. blankΜε ένα μεγάλο φλιτζάνι ή ποτήρι και ένα μαχαίρι κόβω κύκλους ζύμης από τα φύλλα κουρού. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια τα ανοίγω με τον πλάστη σε δισκάκια με μέγεθος περίπου όσο ένα πιατάκι του καφέ. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζω από μια μπαλίτσα γεμιστού κανταϊφιού και κλείνω καλά τη ζύμη, πλάθοντας προσεκτικά μια γεμιστή μπαλίτσα, σαν μεγάλο κεφτεδάκι. Συνεχίζω τυλίγοντας με ζύμη όλες τις υπόλοιπες κανταϊφένιες μπαλίτσες και τις αραδιάζω στο ταψί (αν δεν χωράνε όλες, τις ψήνω σε δύο δόσεις).
  9. blankΨήνω για 45 – 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και, όσο είναι ακόμα καυτές, τις βουτάω για 30-40 δευτερόλεπτα στο κρύο σιρόπι. Τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  10. blankΛιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και πιάνοντας μια μια τις μπουκίτσες τις βουτάω μέχρι τη μέση στη σοκολάτα. Αφήνω τις μπουκίτσες σε μια επιφάνεια στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσουν και σερβίρω.
Διατροφικά Στοιχεία

Μέγεθος μεριδίων 1

Μερίδες 18


Ποσότητα ανά μερίδα
Θερμίδες 200
Θερμίδες απο λίπη 1
% Ημερήσια Τιμή *
Ολικά λίπη 1g2%
Κορεσμένα λίπη 1g5%
Τρανς λιπαρά 1g
Χοληστερόλη 1mg1%
Νάτριο 1mg1%
Ποτάσσιο 1mg1%
Ολικοί Υδατάνθρακες 1g1%
Φυτικές Ίνες 1g4%
Σάκχαρα 1g
Πρωτεϊνη 1g2%

Βιταμίνη Α 1%
Βιταμίνη C 1%
Ασβέστιο 1%
Σίδηρο 1%
Βιταμίνη D 1%
Βιταμίνη Ε 1%
Βιταμίνη Κ 1%
Θιαμίνη 1%
Ριβοφλαβίνη (Β2) 1%
Νιασίνη 1%
Βιταμίνη Β6 1%
Φυλλικό οξύ 1%
Βιταμίνη Β12 1%
Βιταμίνη Η (Β7) 1%
Παντοθενικό Οξύ (Β5) 1%
Φώσφορος 1%
Ιώδιο 1%
Μαγνήσιο %
Ψευδάργυρος %
Σελήνιο 1%
Χαλκός 1%
Μαγγάνιο 1%
Χρώμιο 1%
Μολυβδαίνιο 1%
Χλωρίδιο 1%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs / Οι εκατοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων. Η ημερήσια αξία σας μπορεί να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ανάλογα με τις ανάγκες σας σε θερμίδες.

Keywords: μπουκίτσες κανταΐφι ζύμη κουρού

Σας ευχαριστώ!