Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπουγάτσα με τυρί και σύγκλινο

μπουγατσα με τυρι & συγκλινο
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΜΕ ΤΥΡΙ & ΣΥΓΚΛΙΝΟ | servings=|8| prep_time=|20M| cook_time=|40M| total_time=|| summary=| Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά. | print=|yes| ingredients=|Για το φύλλο ;8 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών ;100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο ;Για την κρέμα ;600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, Arla ;80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Mύλοι Δάκου ;60 γρ. Βούτυρο Lurpak ;2 αυγά ;200 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα Arla ;200 γρ. Σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο ;300 γρ. σύγκλινο Κασσάκης, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια ;μοσχοκάρυδο, τριμμένο ;Αλάτι, πιπέρι | ]Για την κρέμα: Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά (σκεπασμένη με μεμβράνη). Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τα αυγά, το φρέσκο τυρί κρέμα, το σκληρό τυρί Δανίας, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. ;Για την μπουγάτσα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. ;Τοποθετώ στον πάγκο, 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο γύρω γύρω. Η κρέμα πρέπει να είναι μεν επίπεδη αλλά στο κέντρο και όχι απλωμένη σε όλη την επιφάνεια. ;Σκορπίζω τη μισή ποσότητα σύγκλινο και γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα. Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.[/lt_recipe] -->

\n

Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Αλμυρή μπουγάτσα τέλεια για να τη σερβίρετε σε τραπέζι με φίλους. Το σύγκλινο είναι από τα αγαπημένα μου αλλαντικά που κάνει την μπουγάτσα, σκέτη λιχουδιά.
Υλικά
    Για το φύλλο
    Για την κρέμα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 8 φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά, Arla
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Mύλοι Δάκου
  • 60 γρ. Βούτυρο Lurpak
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. Φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. Σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 300 γρ. σύγκλινο Κασσάκης, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
    Για την κρέμα:
  1. blank Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι. Ανακατεύω σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνω, ρίχνω το βούτυρο και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνω την κρέμα να κρυώσει καλά (σκεπασμένη με μεμβράνη). Αφαιρώ την μεμβράνη και προσθέτω τα αυγά, το φρέσκο τυρί κρέμα, το σκληρό τυρί Δανίας, αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
  2. Για την μπουγάτσα:
  3. blank Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C.
  4. blankΤοποθετώ στον πάγκο, 3 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο, το ένα επάνω στο άλλο με την μακριά πλευρά τους προς το σώμα μου. Βάζω τη μισή ποσότητα κρέμας στο κέντρο του παραλληλογράμμου και την απλώνω αφήνοντας 5 εκατοστά περιθώριο γύρω γύρω. Η κρέμα πρέπει να είναι μεν επίπεδη αλλά στο κέντρο και όχι απλωμένη σε όλη την επιφάνεια.
  5. blankΣκορπίζω τη μισή ποσότητα σύγκλινο και γυρίζω τα περιθώρια του φύλλου προς το κέντρο καλύπτοντας την κρέμα. Αλείφω άλλο ένα φύλλο κρούστας και τοποθετώ την μπουγάτσα με το άνοιγμα προς τα κάτω στο κέντρο του φύλλου. Κλείνω το φύλλο έτσι ώστε να «θωρακίσω» την μπουγάτσα και την τοποθετώ σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και κρέμα. Βουτυρώνω καλά τις μπουγάτσες και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Keywords: μπουγατσα τυρι συγκλινο

Σας ευχαριστώ!