Print Options:

Μπόμπα πασχαλινή με τυρί κρέμα, αυγά και μελιτζανοσαλάτα

Μπόμπα πασχαλινή με τυρί κρέμα, αυγά και μελιτζανοσαλάτα
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 40 mins Rest Time: 1 hr Total Time: 1 hr 40 mins
Servings 12
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 1 ψωμί για μπόμπα, στρογγυλό, κομμένο σε φέτες (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί για τοστ)
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla, για την επικάλυψη
  • ½ πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 αγγούρι, καθαρισμένο και κομμένο σε στρογγυλά φετάκια
  • Το πράσινο μέρος από 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • Για την κρέμα τυριού
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 μικρό αγγούρι, πλυμμένο καλά, με τη φλούδα του
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 4 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την γέμιση με αυγά
  • 4 αυγά, βρασμένα σφιχτά (ή πασχαλινά), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 60 γρ. μαγιονέζα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • Για την μελιτζανοσαλάτα
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, από βάζο ψιλοκομμένη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένα
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για την μελιτζανοσαλάτα
  1. Προθερμαίνω το γκριλ σε δυνατή φωτιά. Πλένω τις μελιτζάνες, τις σκουπίζω καλά, τις τοποθετώ στη σχάρα του φούρνου, σε ένα από τα ψηλά ράφια, και τις ψήνω για περίπου 30 - 40 λεπτά, μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους και να σκάσει σε αρκετά σημεία. Κάθε τόσο, τις γυρνάω στη διάρκεια του ψησίματος για να μαυρίσουν ομοιόμορφα.

  2. Εναλλακτικά, τις τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις βάζω σε ένα ταψί και τις ψήνω στη λειτουργία του φούρνου, στους 200°C, για 35 - 40 λεπτά.

  3. Τις βγάζω από το φούρνο και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορώ να τις πιάσω, τις κόβω στη μέση και, με ένα κουταλάκι, αφαιρώ και πετάω όσα περισσότερα σποράκια μπορώ. Στη συνέχεια παίρνω τη σάρκα, τη βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και τη ραντίζω με το χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει. Προσθέτω το τυρί κρέμα, την πιπεριά, τον μαϊντανό, την κρέμα σκόρδου (αν την χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

  4. Για την κρέμα τυριού
  5. Πλένω καλά το αγγούρι, το κόβω κάθετα στη μέση και με ένα κουταλάκι αφαιρώ τα σποράκια του. Ψιλοκόβω το αγγούρι σε μικρούς κύβους. Σε ένα μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, το φρέσκο αγγούρι, τα αγγουράκια τουρσί, τα ντοματίνια, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

  6. Για την συναρμολόγηση
  7. Τοποθετώ σε μια πιατέλα την πρώτη στρογγυλή φέτα ψωμιού και αλείφω με τη μισή ποσότητα κρέμας τυριού. Σκεπάζω με ένα δεύτερο ψωμάκι και επαναλαμβάνω μια στρώση με κρέμα τυριού.

  8. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τη μαγιονέζα με τη μουστάρδα Ντιζόν και αλείφω με τη μισή ποσότητα ακόμη ένα ψωμάκι. Απλώνω επάνω 2 αυγά κομμένα στη μέση, σκεπάζω με το επόμενο ψωμάκι και επαναλαμβάνω τη σειρά μαγιονέζα-μουστάρδα-αυγά.

  9. Σκεπάζω με ένα ψωμάκι και απλώνω την μισή μελιτζανοσαλάτα. Σκεπάζω και πάλι με ένα ψωμάκι και αλείφω και την υπόλοιπη. Καλύπτω με την τελευταία φέτα ψωμιού.

  10. Σε ένα μπολ, δουλεύω με το σύρμα τα 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα να αφρατέψει και καλύπτω όλη την μπόμπα με ένα παχύ στρώμα τυριού. Διακοσμώ με τις φέτες αγγουριού, τα κλαδάκια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Βάζω την μπόμπα για 1 ώρα στο ψυγείο πριν την σερβίρω.

Keywords: μπόμπα πασχαλινή τυρί κρέμα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/bomba-pasxalini-me-tyri-krema-avga-kai-melitzanosalata/

Σας ευχαριστώ!