Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζω τις δύο κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φάκελο και αφήνω στην άκρη για να μισοκρυώσουν. Προσθέτω τα κεράσια και ανακατεύω καλά.
Βάζω το ½ φλιτζάνι γάλα σε ένα φαρδύ μπολ και βρέχω, για ελάχιστα δευτερόλεπτα, λίγα από τα μπισκότα σοκολάτας. Τα στρώνω σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε μακρόστενη φόρμα.
Απλώνω μια καλή στρώση κρέμας και πασπαλίζω (αν θέλω) με τριμμένη σοκολάτα. Βρέχω πάλι μερικά μπισκότα στο γάλα και τα στρώνω επάνω στην κρέμα. Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
Βάζω το γλυκό στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν σερβίρω πασπαλίζω με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα.
Σας ευχαριστώ!