Print Options:

Μπισκοτάκια βιεννέζικα με βανίλια

Μπισκοτάκια βιεννέζικα με βανίλια
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 25 25 mins Total Time: 40 mins
Servings 20
Υλικά
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το αλάτι.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

  2. Προσθέτω το αλεύρι με το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.

  3. Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
    Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ωραίο μπεζ χρώμα.

Keywords: μπισκοτάκια βιεννέζικα με βανίλια

Σας ευχαριστώ!