Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκοτάκια βιεννέζικα με κακάο

Μπισκοτάκια βιεννέζικα με κακάο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 20
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας γεμάτη κακάο, άγλυκο
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 40 γρ. γάλα
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό, την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για 3-4 λεπτά ακόμα.

  2. Προσθέτω το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι, το ηλιέλαιο και το γάλα και χτυπάω μέχρι να ενσωματωθούν στα υπόλοιπα υλικά.
    Στρώνω στη λαμαρίνα του φούρνου χαρτί ψησίματος. Αδειάζω τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζετούλες.
    Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά περίπου.

Keywords: μπισκοτακια βιεννεζικα κακαο

Σας ευχαριστώ!