Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 20
Υλικά
  • 340 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, μαλακωμένο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 ml κονιάκ ή ποτό της αρεσκείας σας
  • 3 κρόκοι αυγών
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • ¼ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 450-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, την ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάω με το σύρμα για 6-8 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνω έναν έναν τους κρόκους και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, ρίχνω τη σόδα στο κονιάκ, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στον κάδο. Ανακατεύω και αρχίζω να προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.

  3. Ανοίγω τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. και κόβω με στρογγυλό κουπάτ σε κύκλους. Με μια μύτη κορνέ κάνω στους μισούς κύκλους από ένα αστεράκι. Απλώνω τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15 λεπτά.

  4. Μεταφέρω τα μπισκότα σε σχάρα και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς. Βάζω από 1 κουταλάκι μαρμελάδα σε κάθε μπισκότο και σκεπάζω με ένα δεύτερο. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Keywords: μπισκότα βουτύρου γεμιστά με μαρμελάδα

Σας ευχαριστώ!