Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπισκότα βανίλιας πολύ αρωματικά

Μπισκότα βανίλιας πολύ αρωματικά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Rest Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 30
Υλικά
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 λοβός βανίλιας (τον χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και ξύνουμε τα σποράκια με τη λάμα ενός μικρού μαχαιριού) ή 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Χτυπάω στο μίξερ την άχνη με τους κρόκους, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο και τα σποράκια βανίλιας και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα.

  2. Σταματάω το χτύπημα και προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αν χρησιμοποιήσω βανίλια σε σκόνη, τη ρίχνω τώρα. Ανακατεύω με τα χέρια μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τα ζυμώνω για 3 - 4 λεπτά, μέχρι να φτιάξω μια μαλακή ζύμη.

  3. Στρώνω ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης σε μια επίπεδη επιφάνεια. Απλώνω τη ζύμη κατά μήκος της μεμβράνης, φτιάχνοντας ένα ρολό. Το τυλίγω με τη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 40 λεπτά, μέχρι να σφίξει.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Πασπαλίζω με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη μια καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και κυλάω το ρολό στη ζάχαρη για να μην κολλάει. Το κόβω σε φέτες πάχους 1 εκ., τις αραδιάζω στη λαμαρίνα και τις ψήνω για 12 - 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ απαλά.

Keywords: μπισκοτα βανιλιας πολυ αρωματικα

Σας ευχαριστώ!