Print Options:

Μπισκότα σαμπλέ με κακάο και φυστίκια Αιγίνης

Μπισκότα σαμπλέ με κακάο και φυστίκια Αιγίνης
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 25 mins Rest Time: 3 hrs Total Time: 3 hrs 45 mins
Servings 25
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 140 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο, άγλυκο
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ¼ κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, άψητα χοντροκομμένα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
    Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάω μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το αυγό και την βανιλίνη και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

  2. Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω το μίγμα του αλεύρου και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία ζύμη. Χαμηλώνω στο ελάχιστο την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω τα φυστίκια.

  3. Στρώνω μια μακρόστενη φόρμα ή παραλληλόγραμμο τσέρκι με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω εκεί τη ζύμη και την πατάω καλά με τα χέρια μου για να καλύψει εντελώς τη φόρμα ή το τσέρκι και να γίνει ίσια η επιφάνεια. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

  4. Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και αναποδογυρίζω τη φόρμα επάνω σε μια επιφάνεια κοπής.
    Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το μπαστούνι της ζύμης σε λεπτές φετούλες και τις αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

  5. Ψήνω τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.

Keywords: μπισκοτα σαμπλε κακαο φυστικια αιγινης
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/biskota-sample-me-kakao-kai-fystikia/

Σας ευχαριστώ!