Print Options:

Μπιφτέκια κοτόπουλου με παιδική σπιτική κέτσαπ

Μπιφτέκια κοτόπουλου με παιδική σπιτική κέτσαπ
<!-- \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
proetoimasiamagiremaservirismaanamonilogo-design-like-for-likevideo button
30΄45΄4 μερίδες30΄[printfriendly]
\n  \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n \n
ΥλικάΕκτέλεση
Για τα μπιφτέκια \n
    \n
  • 400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση από στήθος) ή κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • \n
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • \n
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • \n
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • \n
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • \n
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • \n
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • \n
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • \n
\nΓια την κέτσαπ \n
    \n
  • 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • \n
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • \n
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • \n
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • \n
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • \n
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • \n
\n
Για την κέτσαπ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο τις ντομάτες και το κρεμμύδι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Επαναφέρω το μίγμα με τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω το μίγμα να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα. \n \nΜπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. \nΠλάθω 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο. \nΨήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτεκάκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά. \nΣερβίρω τα μπιφτεκάκια με τη σπιτική κέτσαπ. \n \nTip: Για να δούμε αν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί καλά και στο εσωτερικό τους, κόβουμε ένα στη μέση: το χρώμα του κιμά πρέπει να είναι γκριζόλευκο, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς ψήνεται για λίγα λεπτά ακόμα.
\n--> <!-- [lt_recipe name="ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΕΤΣΑΠ " servings="4" prep_time="30M" cook_time="45M" total_time="30M" summary="Για να δούμε αν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί καλά και στο εσωτερικό τους, κόβουμε ένα στη μέση: το χρώμα του κιμά πρέπει να είναι γκριζόλευκο, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς ψήνεται για λίγα λεπτά ακόμα. " print="yes" image="" ingredients="Για τα μπιφτέκια; 400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση από στήθος) ή κιμάς από στήθος γαλοπούλας; 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο; 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο; ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα; 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη; 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό; 1 κουτ. σούπας ξίδι; ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη; αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι; Για την κέτσαπ; 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια; 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο; 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο; ½ κουτ. γλυκού αλάτι; 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο; 1 κουτ. σούπας μέλι; 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή;"]Για την κέτσαπ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο τις ντομάτες και το κρεμμύδι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Επαναφέρω το μίγμα με τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. ; Αφήνω το μίγμα να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα. ; Μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά. ; Πλάθω 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτεκάκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά. ; Σερβίρω τα μπιφτεκάκια με τη σπιτική κέτσαπ.[/lt_recipe] -->
Ratings