Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μπιφτέκια κοτόπουλου με παιδική σπιτική κέτσαπ

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 45 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα μπιφτέκια
  • 400 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση από στήθος) ή κιμάς από στήθος γαλοπούλας
  • 1 μέτριο καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, τριμμένο
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για την κέτσαπ
  • 3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
Εκτέλεση
    Για την κέτσαπ
  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο τις ντομάτες και το κρεμμύδι και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά για 15 λεπτά. Μεταφέρω το μίγμα σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ καλά. Επαναφέρω το μίγμα με τις πολτοποιημένες ντομάτες στην κατσαρόλα και προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω το μίγμα να βράσει για 30 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να δέσει η σάλτσα.

  2. Μπιφτέκια
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και βάζω το μίγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  4. Πλάθω 4 μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρότερα και τα τοποθετώ σε ένα ταψάκι ελαφρά λαδωμένο.

  5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτεκάκια και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά.
    Σερβίρω τα μπιφτεκάκια με τη σπιτική κέτσαπ.

Keywords: μπιφτέκια κοτόπουλου με παιδική σπιτική κέτσαπ

Σας ευχαριστώ!