Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Σε ένα μεγάλο και σχετικά βαθύ ταψί ρίχνω το μπρόκολο, τα καρότα, τα παντζάρια, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια για στιφάδο (ή τα απλά κρεμμύδια) και ανακατεύω πολύ καλά με τα χέρια. Ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω τα λαχανικά για 30 λεπτά, ανακατεύοντας με προσοχή μια-δυο φορές. Στο διάστημα αυτό θα έχουν μαλακώσει αρκετά χωρίς να ροδίσουν και θα βγάλουν τα νόστιμα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και τα ζυμώνω καλά μέχρι να φτιάξω ένα ενιαίο και ομοιογενές μείγμα. Βγάζω τον κιμά κοτόπουλου κατευθείαν από το ψυγείο και πλάθω το μείγμα σύντομα, γιατί ο κιμάς πουλερικών κολλάει στα χέρια και δουλεύεται δύσκολα.
Πλάθω 8 μεγάλα μπιφτέκια ή 16 μικρότερα και τα βάζω σε δυο μεγάλα πιάτα. Τα καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να σφίξουν και να αναμειχθούν τα αρώματά τους.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ανακατεύω απαλά τα λαχανικά με μια ξύλινη κουτάλα. Βγάζω τα μπιφτέκια από το ψυγείο και τα ακουμπάω με προσοχή επάνω στα λαχανικά. Ξαναβάζω το ταψί στο φούρνο, (χωρίς να το σκεπάσω πλέον με το αλουμινόχαρτο), ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνω για 8 - 10 λεπτά. Γυρίζω τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά. Στο διάστημα αυτό τα μπιφτέκια θα ψηθούν στα υγρά που έχουν βγάλει τα λαχανικά, ενώ τα ίδια τα λαχανικά θα ροδίσουν όμορφα και θα μείνουν με λιγοστή μελωμένη σάλτσα. Για να δω ωστόσο αν τα μπιφτέκια έχουν ψηθεί καλά και στο εσωτερικό τους, κόβω ένα στη μέση: το χρώμα του κιμά πρέπει να είναι γκριζόλευκο, δίχως κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς ψήνω για λίγα λεπτά ακόμα.
Σερβίρω το φαγητό ζεστό.
Σας ευχαριστώ!