Print Options:

Μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με λεμόνι και σάλτσα σόγιας

Μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με λεμόνι και σάλτσα σόγιας
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 45 mins
Servings 4
Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου (δηλαδή 4 φιλεταρισμένα κομμάτια), χωρίς κόκαλο και δέρμα, συνολικού βάρους 700 – 800 γρ. συνολικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια με πάχος ½ δαχτύλου
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική χυμός από ½ λεμόνι
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.

  2. Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύω καλά για 2 - 3 λεπτά για να γλασαριστεί το φαγητό με τη σάλτσα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για άλλα 3 - 4 λεπτά, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

Keywords: μπαστουνάκια κοτόπουλου στο τηγάνι με λεμόνι,σάλτσα σόγιας

Σας ευχαριστώ!