Σε ένα βαθύ τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω το σησαμέλαιο (ή το ελαιόλαδο) σε δυνατή φωτιά και σοτάρω τα μπαστουνάκια κοτόπουλου για 5 - 6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτω το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω όλα μαζί για 2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.
Σβήνω με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύω καλά για 2 - 3 λεπτά για να γλασαριστεί το φαγητό με τη σάλτσα και προσθέτω το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύω για άλλα 3 - 4 λεπτά, ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.
Σας ευχαριστώ!