Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αχλαδοσοκολατόπιτα

Αχλαδοσοκολατόπιτα
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 6 μέτρια ώριμα αχλάδια, χωρίς τα κοτσάνια
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη φτιάξετε στο μπλέντερ ή θα την αγοράσετε έτοιμη από τα σούπερ μάρκετ)
  • 6 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη καλά με 40 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί, για το σερβίρισμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Κόβω τα αχλάδια στη μέση, από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους πυρήνες με τα κουκούτσια.

  2. Βουτυρώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι με μέγεθος τέτοιο ώστε να χωράει τα κομμένα αχλάδια σε μονή στρώση, τα οποία τα βάζω στο ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

  3. Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά στο μείγμα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μίξερ ρίχνω σταδιακά τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω ελάχιστα, μέχρι απλά να αναμειχθεί.

  4. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι με τα κομμένα αχλάδια και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού. Ψήνω το γλύκισμα για 25 – 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου.

  5. Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη. Το συνοδεύω με λίγη σαντιγί.

Keywords: αχλαδοσοκολατόπιτα

Σας ευχαριστώ!