Print Options:

Αυγοφέτες τσουρεκιού με κρέμα και φράουλες

Αυγοφέτες τσουρεκιού με κρέμα και φράουλες
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: Cook Time: Rest Time: Total Time: 15 hrs
Best Season Winter
Ingredients
  • 6-8 μεγάλες φέτες από μπαγιάτικο τσουρέκι, κομμένες σε πάχος 1½ εκ.
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 30 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για το σερβίρισμα
  • 250 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκες φράουλες
  • Φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • Μικρά ζαχαρωτά
Εκτέλεση
    Για τις αυγοφέτες
  1. Βάζω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την άχνη σε ένα φαρδύ μπολ και τα χτυπάω ελαφρά με ένα πηρούνι.

  2. Βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν καλά.

  3. Βουτάω μια φέτα τσουρεκιού στο μείγμα των αυγών, το κρατάω για 10 δευτερόλεπτα επάνω από το μπολ να στραγγίξει το πολύ υγρό και τη μεταφέρω στο τηγάνι. Τηγανίζω για 3-4 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

  4. Μεταφέρω τις αυγόφετες σε ένα μεγάλο πιάτο και πασπαλίζω με λίγη κανέλα.

  5. Για το σερβίρισμα
  6. Χτυπάω με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Μεταφέρω την σαντιγί σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνω μικρές ροζέτες επάνω στις ζεστές αυγοφέτες. Στολίζω με κομμένες φράουλες και μικρά ζαχαρωτά και σερβίρω αμέσως.

Keywords: αυγόφετες, τσουρέκι, κρέμα, φράουλες, αξιοποιώ το τσουρέκι που περίσεψε
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/avgofetes-tsourekiou-me-krema-kai-fraoules/

Σας ευχαριστώ!