Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αυγά μιμόζα ψητά

Αυγά μιμόζα ψητά
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 22 λεπτά.
Servings 2
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 6 φρέσκα αυγά
  • 60 γρ. μαγιονέζα βιολογική
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Λευκό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Αυγά Σολομού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • Σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω ελαφρά ένα ταψάκι με θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη. Σπάω με προσοχή τα αυγά ένα ένα, χωρίζοντας τον κρόκο από το ασπράδι. Ρίχνω το ασπράδι σε μια θηκούλα και τον κρόκο σε μια δεύτερη θήκη. Επαναλαμβάνω την διαδικασία με όλα τα αυγά. Ψήνω τα αυγά στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να σφίξουν.

  2. Βγάζω τη μαφινιέρα από το φούρνο και αφήνω τα αυγά να κρυώσουν. Με προσοχή αφαιρώ τα ασπράδια και τα τοποθετώ σε μια μακρόστενη πιατέλα.

  3. Βάζω τους ψημένους κρόκους στο μούλτι και προσθέτω τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, την πάπρικα, αλάτι και λευκό πιπέρι. Πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα, μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και φτιάχνω ροζέτες επάνω στα ψημένα ασπράδια. Βάζω από 1 κουταλάκι αυγά σολομού σε κάθε αυγό και πασπαλίζω με λίγο σχοινόπρασο.

  4. Αν δεν τα σερβίρω αμέσως, αφήνω την κρέμα μέσα στη σακούλα στο ψυγείο και τα στολίζω λίγα λεπτά πριν.

Keywords: αυγά, μιμόζα, ψητά αυγά, αυγά μιμόζα, πασχαλινά αυγά

Σας ευχαριστώ!