Print Options:

Αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό, στη λαδόκολλα

Αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό, στη λαδόκολλα
Ratings 5 from 2 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 150 mins Total Time: 3 hrs
Servings 4
Υλικά
  • 1 μπούτι αρνίσιο γύρω στα 2 κιλά
  • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα σκόρδου
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι, ξερό
  • 1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες ολόκληρες
  • 2 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένα
  • 2 -3 κλαράκια δεντρολίβανο φρέσκο, ολόκληρα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζω το κρέας ως εξής: το πλένω, το σκουπίζω, το τρίβω με μισό λεμόνι, το αλατοπιπερώνω και το πασπαλίζω με θυμαρορίγανη. Σε ένα μπολάκι ενώνω το σκόρδο, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο, το τυρί, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Τρυπάω με μυτερό μαχαίρι το μπούτι σε διάφορα σημεία και τα γεμίζω με το μίγμα του τυριού. Βάζω το μπούτι σε λαδόκολλα και γύρω σκορπάω τις πατάτες και το υπόλοιπο μίγμα τυριού.

  2. Καρυκεύω και τις πατάτες και προσθέτω το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βάζω και τα ολόκληρα κλωναράκια δεντρολίβανου.
    Τυλίγω τη λαδόκολλα και ασφαλίζω με σπάγκο μαγειρικής. Βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 2½ ώρες στους 180°C.

Keywords: αρνίσιο μπουτάκι πασχαλινό
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/arnisio-boutaki-pasxalino-sth-ladokolla/

Σας ευχαριστώ!