Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω το βούτυρο, τη ρίγανη, το θυμάρι και το σκόρδο. Απλώνω το κομμάτι του κρέατος σε μια επίπεδη επιφάνεια κοπής, αλατίζω και πασπαλίζω με χοντροτριμμένα πιπέρι. Φορώντας γάντια, αλείφω το κρέας κάνοντας μασάζ με το μείγμα του βουτύρου. Γυρίζω το κρέας δίνοντάς τους στρογγυλό σχήμα, αφήνοντας τις άκρες από τα κόκκαλα να προεξέχουν και σταθεροποιώ με σπάγγο. Τυλίγω τα κοκκαλάκια που εξέχουν, με μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτο για να μην καούν και μεταφέρω την κορώνα σε ένα στρογγυλό ταψί. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο, σκεπάζω με αλουμινόχαρτο για να μην πάρει άλλο χρώμα, ανεβάζω τη θερμοκρασία στους 190°C και συνεχίζω το ψήσιμο για ακόμη 20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω το κρέας σκεπασμένο, να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα τον ζωμό να πάρει βράση και ρίχνω το ρύζι. Αλατοπιπερώνω (αν ο ζωμός είναι ήδη αλατισμένος ρίχνω μόνο πιπέρι) και προσθέτω τη δάφνη. Βράζω το ρύζι για 15 λεπτά με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Σβήνω τη φωτιά, σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα και με το καπάκι και αφήνω το ρύζι για 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, τον άνηθο και μαγειρεύω για 1 λεπτό.
Ξεσκεπάζω την κατσαρόλα και ρίχνω τα σοταρισμένα υλικά στο ρύζι. Ανακατεύω απαλά και αδειάζω το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα. Σκορπίζω τους σπόρους ροδιού και βάζω στο κέντρο την αρνίσια κορώνα. Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!