Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Αρνάκι Χριστουγεννιάτικο στη λαδόκολλα

Αρνάκι Χριστουγεννιάτικο στη λαδόκολλα
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 20 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 1 αρνίσιο μπούτι 2 – 2½ κιλά, ξεκοκκαλισμένο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 4 καρότα μέτρια, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα
  • 50 γρ. κουκουνάρια, καβουρντισμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • 3 – 4 κλαράκια θυμάρι, φρέσκο
  • 1 – 2 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 2 – 3 κλαράκια δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 1 – 1½ κιλό πατατούλες, καθαρισμένες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
    Πλένω και σκουπίζω καλά το κρέας. Καβουρντίζω τα κουκουνάρια σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσω λιπαρή ουσία. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα τριμμένα καρότα, το κεφαλοτύρι και τα κουκουνάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.

  2. Απλώνω στον πάγκο μια λαδόκολλα και βάζω πάνω το μπουτάκι. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη. Κάνω βαθιές τομές σε διάφορα σημεία στο κρέας και βάζω από ένα κομμάτι σκόρδου και λίγη από τη γέμιση. Απλώνω και την υπόλοιπη γέμιση πάνω στο μπουτάκι και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Αλείφω με τη μαργαρίνη και ραντίζω με το ελαιόλαδο. Τυλίγω το κρέας σε σφιχτό ρολό και δένω με σπάγκο για να μην ανοίξει.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τις πατατούλες, τις αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με ρίγανη.

  4. Βάζω το αρνίσιο ρολό στο κέντρο της λαδόκολλας και γύρω του τις πατατούλες. Προσθέτο τα κλαδάκια από το φρέσκο θυμάρι και το δεντρολίβανο και κλείνω τη λαδόκολλα σε σφιχτό πακέτο. Αν χρειαστεί, βάζω και δεύτερο φύλλο λαδόκολλας. Δένω το πακέτο με σπάγγο.

  5. Βρέχω λίγο τη λαδόκολλα, βάζω το πακέτο σε λαμαρίνα φούρνου και ψήνω για 2 ώρες.

Keywords: αρνάκι χριστουγεννιάτικο στη λαδόκολλα

Σας ευχαριστώ!