Print Options:

Αμυγδαλωτά | Παραδοσιακά και γεμιστά

Ratings 5 from 2 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 13 13 mins Total Time: 28 mins
Servings 25
Υλικά
  • 350 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 170 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 80 γρ. κράνμπερις, αποξηραμένα
  • Λίγα γαρίφαλα
  • άχνη ζάχαρη (για το ζαχάρωμα)
  • ανθόνερο
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Βάζω τα ασπράδια σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.

  2. Βάζω σε ένα μπολ τα θρυμματισμένα αμύγδαλα, την μετρημένη ζάχαρη, τη βανίλια και το σιμιγδάλι. Προσθέτω σε δόσεις την μαρέγκα και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 175°C αερόθερμο. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Βάζω αρκετό ανθόνερο σε ένα μπολ και το κρατάω στο πλάι.
    Χωρίζω το μείγμα σε δύο ίσα μέρη.

  4. Για το πρώτο μέρος ζύμης, βρέχω τα χέρια μου, παίρνω μικρές δόσεις ζύμης και πλάθω σε σχήμα αχλαδιού. Βάζω τα αμυγδαλωτά στη λαμαρίνα και βάζω στην κορυφή τους από ένα γαρύφαλο.

  5. Με το δεύτερο μέρος ζύμης, πλάθω μικρά μπαλάκια, τα πιέζω ελαφρά και τα γεμίζω με λίγα κράνμπερις. Τα αραδιάζω στη λαμαρίνα και τα ψήνω όλα μαζί για 13-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
    Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Note

Η συνταγή είναι από το έντυπο συνταγών με τίτλο:
Η ΛΑΚΩΝΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ 2023
Μια παραγωγή του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΕ

Keywords: αμυγδαλωτά, παραδοσιακό, αμυγδαλωτά γεμιστά, αμύγδαλα, κράνμπερις,

Σας ευχαριστώ!