Print Options:

Αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 50 mins
Cooking Temp 190  °C
Servings 12
Υλικά
    Για το κραμπλ
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. αλεύρι βρώμης, Μύλοι Δάκου
  • 60 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
  • Για την αμυγδαλόπαστα
  • 150 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 140 γρ. γάλα εβαπορέ
  • 200 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 90 γρ. αμύγδαλα σε φλέικς
Εκτέλεση
    Για το κραμπλ
  1. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψάκι 20x28 εκ. αφήνοντάς το να εξέχει από τα τοιχώματα του ταψιού.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το μαλακωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλιας μέχρι να ενωθούν. Προσθέτω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθούν χοντρά ψίχουλα. Μεταφέρω τα 2/3 της ποσότητας του κραμπλ στο ταψί και πιέζω με τα χέρια μου να γίνει ενιαίο και συμπαγές. Κρατάω το υπόλοιπο μείγμα του κραμπλ στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το χρειαστώ.

  3. Για την αμυγδαλόπαστα
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω με μια μαρίζ (ή ξύλινη κουτάλα) το βούτυρο, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα αμυγδάλου μέχρι να ενωθούν (δεν χτυπάω με το μίξερ). Προσθέτω το εβαπορέ και ανακατεύω να ενσωματωθεί. Ρίχνω την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτό κουρκούτι.

  5. Συναρμολόγηση
  6. Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις (ή στους 170°C αερόθερμο).
    Μεταφέρω την αμυγδαλόπαστα στο ταψάκι που έχω στρώσει την βάση και την απλώνω για να γίνει παντού ισόπαχη.

  7. Σκορπίζω το 1/3 της ποσότητας του κραμπλ που έχω κρατήσει στο ψυγείο, ώστε να μισοκαλύψω την αμυγδαλόπαστα. Πασπαλίζω με τα φλέικς αμυγδάλου και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

  8. Αμυγδαλόπιτα

    Βγάζω από το φούρνο και το αφήνω να σταθεί μέχρι να κρυώσει. Μεταφέρω το γλύκισμα σε επιφάνεια κοπής, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και κόβω σε κομμάτια.

Keywords: αμυγδαλόπιτα, αμύγδαλα, πούδρα αμυγδάλου, αλεύρι βρώμης, εύκολο,
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/amygdalopita/

Σας ευχαριστώ!