Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω ελαφρά (ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΩ) μέχρι να ενωθούν τα υλικά και χωρίζω το μείγμα σε 6 δόσεις. Τα βάζω σε ένα ταψάκι και βάζω στο κέντρο από ένα κομμάτι βούτυρο.
Ζεσταίνω καλά το bbq, αλείφω με ελάχιστο βούτυρο την καυτή πλάκα και τοποθετώ τα μπέργκερ και τα ψήνω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζω σε ένα κατσαρόλακι το μηλόξιδο, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Βάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Βάζω τα φετάκια κρεμμυδιών σε ένα ψηλό βαζάκι, ρίχνω το μείγμα ξυδιού, πιέζω με ένα κουτάλι για να βυθιστούν τα κρεμμύδια και σκεπάζω το βάζο. Αφήνω το κρεμμύδι για 2 ώρες στο ψυγείο.
Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνω για λίγα λεπτά στο bbq. Βάζω στο κάτω κομμάτι και σε σειρά μουστάρδα και κέτσαπ, φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας και φέτες αγγουράκι τουρσί. Βάζω επάνω το ψημένο μπέργκερ, αρκετή πίκλα κρεμμυδιού, αλείφω με λίγη μαγιονέζα το επάνω μέρος των ψωμιών και κλείνω το μπέργκερ.
Σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!