Print Options:

American style burger

American style burger
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 12 mins Total Time: 22 mins
Servings 6
Υλικά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο, ΜΠΟΥΜΠΑΣ (περασμένο 1 φορά από τη μηχανή του κιμά)
  • 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 120 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε τετράγωνα κομμάτια των 20 γρ.
  • Για τα burger
  • 6 στρογγυλά ψωμάκια για μπέργκερ
  • 6 φέτες τυρί (κασέρι, τσένταρ, μοτσαρέλα)
  • Κέτσαπ ΚΥΚΝΟΣ
  • Μαγιονέζα premium, ΚΥΚΝΟΣ
  • Μουστάρδα mild, ΚΥΚΝΟΣ
  • Ντομάτες σε φέτες
  • Αγγουράκια τουρσί σε φέτες
  • Κρεμμύδι κόκκινο, πίκλα
  • Φύλλα μαρούλι
  • Για το κρεμμύδι πίκλα
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
  • 180 ml μηλόξιδο
  • 60 ml λευκό ξύδι
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
    Για τα burger
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά, το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύω ελαφρά (ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΩ) μέχρι να ενωθούν τα υλικά και χωρίζω το μείγμα σε 6 δόσεις. Τα βάζω σε ένα ταψάκι και βάζω στο κέντρο από ένα κομμάτι βούτυρο.

  2. Ζεσταίνω καλά το bbq, αλείφω με ελάχιστο βούτυρο την καυτή πλάκα και τοποθετώ τα μπέργκερ και τα ψήνω για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.

  3. Για το κρεμμύδι πίκλα
  4. Βάζω σε ένα κατσαρόλακι το μηλόξιδο, το ξύδι, το μέλι και μια πρέζα αλάτι. Βάζω το κατσαρολάκι στη φωτιά και το αφήνω να πάρει 1-2 βράσεις. Βάζω τα φετάκια κρεμμυδιών σε ένα ψηλό βαζάκι, ρίχνω το μείγμα ξυδιού, πιέζω με ένα κουτάλι για να βυθιστούν τα κρεμμύδια και σκεπάζω το βάζο. Αφήνω το κρεμμύδι για 2 ώρες στο ψυγείο.

  5. Συναρμολόγηση
  6. American style burger

    Κόβω τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνω για λίγα λεπτά στο bbq. Βάζω στο κάτω κομμάτι και σε σειρά μουστάρδα και κέτσαπ, φύλλα μαρουλιού, φέτες ντομάτας και φέτες αγγουράκι τουρσί. Βάζω επάνω το ψημένο μπέργκερ, αρκετή πίκλα κρεμμυδιού, αλείφω με λίγη μαγιονέζα το επάνω μέρος των ψωμιών και κλείνω το μπέργκερ.
    Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!