Βάζω σε ένα μπολ το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτω το μείγμα της μαγιά και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
Μεταφέρω τη ζύμη σε μια λεία επιφάνεια (όχι αλευρωμένη) και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ομαλοποιηθεί η ζύμη. Τη μεταφέρω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 8 έως 24 ώρες.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Βάζω τις πλάκες ψησίματος στο bbq να ζεσταθούν καλά στους 200°C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τους μαραθόσπορους.
Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πασπαλίζω μια στρογγυλή, ξύλινη επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι και ανοίγω τη πρώτη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 30-35 εκ. Αλείφω με ένα πινέλο με το μισό από το μείγμα της σάλτσας bbq και σκορπίζω τα μισά από τα υλικά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Βγάζω τις πλάκες ψησίματος από το φούρνο και «γλυστράω» εκεί τις πίτσες. Βάζω στο μπάρμπεκιου, κλείνω το καπάκι και ψήνω για 7-10 λεπτά.
Σας ευχαριστώ!