Print Options:

American bbq chicken pizza

American bbq chicken pizza
Cooking Method ,
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 10 mins Rest Time: 8 hrs Total Time: 8 hrs 25 mins
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 340 γρ. νερό, χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Λίγο ψιλό σιμιγδάλι
  • Για την επιφάνεια
  • 300 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο, ψημένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη) κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 50 γρ. σάλτσα bbq
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 50 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα μπολ το νερό και τη μαγιά, ανακατεύω και το αφήνω στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

  2. Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτω το μείγμα της μαγιά και ξεκινάω να ζυμώνω με τον γάτζο σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

  3. Μεταφέρω τη ζύμη σε μια λεία επιφάνεια (όχι αλευρωμένη) και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ομαλοποιηθεί η ζύμη. Τη μεταφέρω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 8 έως 24 ώρες.
    Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

  4. Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο
  5. Βάζω τις πλάκες ψησίματος στο bbq να ζεσταθούν καλά στους 200°C. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τον πελτέ, τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τους μαραθόσπορους.

  6. Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Πασπαλίζω μια στρογγυλή, ξύλινη επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι και ανοίγω τη πρώτη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο διαμέτρου περίπου 30-35 εκ. Αλείφω με ένα πινέλο με το μισό από το μείγμα της σάλτσας bbq και σκορπίζω τα μισά από τα υλικά. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο κομμάτι ζύμης.

  7. American bbq chicken pizza

    Βγάζω τις πλάκες ψησίματος από το φούρνο και «γλυστράω» εκεί τις πίτσες. Βάζω στο μπάρμπεκιου, κλείνω το καπάκι και ψήνω για 7-10 λεπτά.

Σας ευχαριστώ!