Print Options:

χοιρινη τηγανια με πολυχρωμες πιπεριες και λαδοτυρι

χοιρινη τηγανια με πολυχρωμες πιπεριες και λαδοτυρι
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO \n \n|| \n \n  \n \n  \n \n  \n \n  \n \n \n \nΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO \n \n 

Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Courses
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 35 mins Rest Time: 1 min Total Time: 51 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Eκλεκτός μεζές με εκλεκτό τυράκι. Το λαδοτύρι είναι το ιδανικό τυρί για να κάνει το χοιρινό ζουμερό και πικάντικο. Aν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια καυτερή πιπερίτσα για ακόμα πιο «δυνατή» γεύση. Συνοδέψτε την τηγανιά με τσιπουράκι.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 χοιρινό από σπάλα, κομμένο σε μπουκιές
  • ½ ελαιόλαδο (χρησιμοποιώ το ελαιόλαδο από το λαδοτύρι)
  • 2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 πιπεριές κίτρινες, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • 300 γρ. ντοματίνια (τα μισά ολόκληρα + τα μισά κομμένα στη μέση)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. λαδοτύρι Macar με βασιλικό
  • 50 ml τσίπουρο Δεκαράκι Μονοποικιλιακό Μοσχάτο
  • αλάτι, πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω 4 κουταλιές από το ελαιόλαδο που περιέχει το λαδοτύδι σε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνω τις μπουκιές χοιρινού και σοτάρω για 15-20 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, να στεγνώσουν και να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνω, σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ αδειάζω το χοιρινό σε ένα μπολ.
  2. blankΕπαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά. Προσθέτω άλλες 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρεμμύδι. Αλατίζω και σοτάρω για 2 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και τις πιπεριές. Συνεχίζω το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω τα ντοματίνια και συνεχίζω ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.
  3. blankΕπαναφέρω το χοιρινό, αλατοπιπερώνω και προσθέτω το λαδοτύρι με βασιλικό. Μαγειρεύω για 3-4 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!