Print Options:

τουρτα παρφε κρεμα με γλασαρισμενα κερασια

Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 1 min Rest Time: 1 min Total Time: 22 mins
Servings 6
Best Season Suitable throughout the year
Description
Μια τούρτα σκέτος πειρασμός. Τα κεράσια γλασάρονται στο καυτό σιρόπι (δεν τα βράζω) και έτσι κρατούν την τραγανότητά τους. Σε συνδυασμό με το απόλυτο παρφέ κρέμα της δωδώνης η τούρτα γίνεται ένα όνειρο.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. παγωτό Παρφέ Κρέμα δωδώνη
  • 15 μπισκότα σαβαγιάρ (ανάλογα με το μήκος της φόρμας)
  • 200 γρ. κεράσια, πλυμμένα και χωρίς κουκούτσι
  • 250 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βυσσινάδα (αδιάλυτη)
  • χρωματιστή ζάχαρη για τη διακόσμηση
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΒάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζω για 5 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω τη βυσσινάδα και τα κεράσια, ανακατεύω και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να κρυώσουν εντελώς (περίπου 1 ώρα).
  2. blankBγάζω το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνω για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο.
  3. blankΣτρώνω μια μακρόστενη φόρμα για κέικ με μεμβράνη (φροντίζω να εξέχει αρκετά από τα τοιχώματα).
  4. blankΜε μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κεράσια από το σιρόπι και τα κρατάω σε ένα μπολ.
  5. blankΒουτάω τα 5-6 σαβαγιάρ στο σιρόπι και τα στρώνω στον πάτο της φόρμας. Αδειάζω το μισό παγωτό και το στρώνω καλά με ένα κουτάλι. Σκορπίζω τα μισά κεράσια τα οποία πιέζω λίγο για να μισοβυθιστούν στο παγωτό. Σιροπιάζω άλλα 5-6 μπισκότα και καλύπτω το παγωτό. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο παγωτό και τα κεράσια. Τελειώνω με μια στρώση σιροπιασμένα σαβαγιάρ.
  6. blankΣκεπάζω με τη μεμβράνη που εξέχει από τη φόρμα και βάζω την τούρτα στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
  7. blankΞεφορμάρω με τη βοήθεια της μεμβράνης και πασπαλίζω με λίγη χρωματική ζάχαρη.
  8. blankΣερβίρω αμέσως.

Σας ευχαριστώ!