Print Options:

τουρτα brownies με φιστικι αιγινης

τουρτα brownies με φιστικι αιγινης

Μια τούρτα σκέτη κόλαση που θα ξετρελάνει όλους τους chococholics. Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε μόνο το brownie και να το απολαύσετε με λίγο παγωτό ή δροσερό γιαουρτάκι.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method ,
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 mins Cook Time: 25 mins Rest Time: 1 min Total Time: 56 mins
Servings 12
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
    Για 1 δόση brownie
  • 250 g βούτυρο Lurpak (κομμένο σε μικρούς κύβους.)
  • Για τα καραμελωμένα φιστίκια
  • 250 g ανάλατα φυστίκια Αιγίνης (ψιλοκομμένα)
  • Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 300 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 8 μεγάλα αυγά
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Μύλοι Δάκου
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 γρ. σοκολάτα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 2 δόσεις brownies με φιστίκι Αιγίνης
  • 880 γρ. ζάχαρη άχνη Ωμέγα
  • 330 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. κακάο άγλυκο, καλής ποιότητας
  • 240 ml γάλα
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 130 γρ. φιστίκια Αιγίνης
  • 75 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 20 ml νερό
Οδηγίες Εκτέλεσης
    Για τα brownies:
  1. Αδειάζω το μείγμαblank

    Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ισιώνω με ένα κουτάλι. 

  2. Ψήνωblank

    Ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά. 

  3. Βγάζω το brownie από το φούρνοblank

    Βγάζω το brownie από το φούρνο (δεν ψήνω περισσότερο γιατί θα γίνει σαν κέικ) και αφήνω να σταθεί για 20 λεπτά. 

  4. βγάζω το brownieblank

    Πιάνω από το αντικολλητικό χαρτί και βγάζω το brownie σε σχάρα. Το αφήνω να κρυώσει και να στερεοποιηθεί. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για το δεύτερο brownie.

  5. Για το frosting και τη συναρμολόγηση:
  6. Χτυπάω στο μίξερblankΒάζω τα υλικά του frosting στον κάδο του μίξερ και χτυπάω μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα.
  7. ΤοποθετώblankΤοποθετώ το πρώτο γλύκισμα σε μια πιατέλα και απλώνω μια λεπτή δόση frosting. Τοποθετώ το δεύτερο μπράουνι επάνω και καλύπτω με το υπόλοιπο frosting.
  8. Για τα καραμελωμένα φιστίκια:
  9. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτίblank

    Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα του φούρνου και την αφήνω στην άκρη. Βάζω το νερό και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τα αφήνω να πάρουν βράση. 

  10. Προσθέτω τα φιστίκιαblank

    Προσθέτω τα φιστίκια και ανακατεύω συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσουν. Λίγο πριν αποσύρω, προσθέτω το βούτυρο και ανακατεύω. Αδειάζω το μείγμα στη λαμαρίνα και αφήνω να παγώσουν. Σπάω σε κομμάτια και στολίζω την τούρτα.

Σας ευχαριστώ!