Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ταζιν αρνακι με κουσκους

ταζιν αρνακι με κουσκους
<!-- [lt_recipe name=|ΤΑΖΙΝ ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΚΟΥΣΚΟΥΣ| servings=|4| prep_time=|20M| cook_time=|1H30M| summary=|Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018| print=|yes| ingredients=|Για το αρνί;4 αρνίσια κότσια;100 γρ. βούτυρο Lurpak;5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο;3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες;½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου;1 κουτ. σούπας μέλι;10 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι;1 κουτ. σούπας πετιμέζι;2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε μπαστουνάκια;1 κουτ. σούπας ρας-ελ-χανούτ;4 κόκκους κάρδαμο;½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο;1 αστεροειδή γλυκάνισο;1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους;1 ξυλάκι κανέλα;4 γαρύφαλλα;1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα;Για το κουσκούς;500 γρ. κουσκούς;500 ml ζωμό λαχανικών;1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Για το αρνί: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.;Σε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια, τα «θωρακίζουμε» μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις μεριές και τα μεταφέρουμε στη γάστρα ή το ταζίν.;Ρίχνουμε μέσα στη σοτέζα τον κόλιανδρο, τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ρας-ελ-χανούτ και σοτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το πετιμέζι, το μέλι και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση το μείγμα με τα λαχανικά μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος, ξεσκεπάζουμε την γάστρα, ρίχνουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.;Για το κουσκούς: Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.;Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε πασπαλιστά το κουσκούς ανακατεύοντας. Βράζουμε για 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το κουσκούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι για να γίνει σπυρωτό.;Σερβίρουμε το κουσκούς σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε επάνω το αρνάκι με τα δαμάσκηνα και τα καρότα και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.[/lt_recipe] -->

Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 21 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Made @ Home με την Ντίνα – 3/2/2018
Υλικά
    Για το αρνί
    Για το κουσκούς
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 αρνίσια κότσια
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 10 ξερά δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
  • 1 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 καρότα μεγάλα, κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρας-ελ-χανούτ
  • 4 κόκκους κάρδαμο
  • ½ κουτ. γλυκού γλυκάνισο
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 γαρύφαλλα
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. κουσκούς
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για το αρνί:
  1. blank Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  2. blankΣε μια σοτέζα βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Αλατοπιπερώνουμε τα κότσια, τα «θωρακίζουμε» μέχρι να πάρουν χρώμα σε όλες τις μεριές και τα μεταφέρουμε στη γάστρα ή το ταζίν.
  3. blankΡίχνουμε μέσα στη σοτέζα τον κόλιανδρο, τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, την κανέλα, τα γαρύφαλλα, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το ρας-ελ-χανούτ και σοτάρουμε μέχρι να μοσχομυρίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε το πετιμέζι, το μέλι και τον ζωμό λαχανικών. Μόλις πάρει βράση το μείγμα με τα λαχανικά μέσα στη γάστρα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα. Περίπου 20 λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος, ξεσκεπάζουμε την γάστρα, ρίχνουμε τα αποξηραμένα δαμάσκηνα, κλείνουμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
  4. Για το κουσκούς:
  5. blank Βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. blankΒάζουμε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Μόλις αρχίσει ο βρασμός ρίχνουμε πασπαλιστά το κουσκούς ανακατεύοντας. Βράζουμε για 2 λεπτά, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το κουσκούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Ξεσκεπάζουμε και ανακατεύουμε με ένα πηρούνι για να γίνει σπυρωτό.
  7. blankΣερβίρουμε το κουσκούς σε μεγάλη πιατέλα και βάζουμε επάνω το αρνάκι με τα δαμάσκηνα και τα καρότα και πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο.
Keywords: ταζιν αρνακι κουσκους

Σας ευχαριστώ!