Print Options:

Τάρτα μήλου με κόκκινα φρούτα

Τάρτα μήλου με κόκκινα φρούτα
Cooking Method
Cuisine
Time
Prep Time: 20 mins Cook Time: 45 mins Rest Time: 30 mins Total Time: 1 hr 35 mins
Cooking Temp 180  °C
Servings 4
Υλικά
    Για τη βάση
  • 100 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 30-40 ml παγωμένο νερό
  • Για τα κόκκινα φρούτα
  • 300 γρ. κόκκινα φρούτα κατεψυγμένα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • Για την επιφάνεια
  • 3 μήλα
  • 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
    Για τη βάση
  1. Κόβω το βούτυρο σε κύβους και το βάζω σε ένα μπολ. Ρίχνω το αλεύρι και «δουλεύω» τα υλικά με μια μαρίζ να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτω τον κρόκο και το αλάτι και 20 ml παγωμένο νερό. Δουλεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νερό. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.

  2. Για τη μαρμελάδα
  3. Βάζω τα κόκκινα φρούτα και τη ζάχαρη και σε κατσαρολάκι και μαγειρεύω για 10 λεπτά. Διαλύω το κορν φλάουρ σε 1 κουταλιά νερό, ρίχνω το διάλυμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύω μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

  4. Για την τάρτα
  5. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Στρώνω ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και βάζω στο κέντρο τη ζύμη. Σκεπάζω με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε χοντρό, στρογγυλό φύλλο.

  6. Τάρτα μήλου με κόκκινα φρούτα

    Πλένω τα μήλα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Κόβω τα μήλα σε λεπτά φετάκια χωρίς να τα διαχωρίσω. Βάζω τη μαρμελάδα στο κέντρο του φύλλου και το απλώνω αφήνοντας ένα περιθώριο περίπου 2-3 εκατοστά από την περιφέρεια. Βάζω τα κομμένα μήλα σε σειρές και γυρίζω το περιθώριο της ζύμης προς το κέντρο. Αλείφω με τη μαρμελάδα, πασπαλίζω τα μήλα με τη ζάχαρη και ψήνω για 45 λεπτά. Την αφήνω να κρυώσει, κόβω και σερβίρω.

Σας ευχαριστώ!