Print Options:

σαλατα με μαυροματικα & καπνιστη πεστροφα

σαλατα με μαυροματικα & καπνιστη πεστροφα
\n

\n

Ο κόλιανδρος ταιριάζει τέλεια με τα καπνιστά ψάρια και τα όσπρια αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με άνηθο ή με μαϊντανό.

Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method ,
Courses
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 40 40 mins Rest Time: 1 1 min Total Time: 1 hr 1 min
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Ο κόλιανδρος ταιριάζει τέλεια με τα καπνιστά ψάρια και τα όσπρια αλλά αν δεν σας αρέσει μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με άνηθο ή με μαϊντανό.
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 350 γρ. μαυρομάτικα φασόλια Ωμέγα
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ¼ κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο χοντρά κομμάτια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, λεπτοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • ½ ματσάκι φρέσκος κόλιανδρο (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα, κομματιασμένη
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένα, καθαρισμένα και στεγνωμένα
  • 4 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 50 ml ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Βάζω τα μαυρομάτικα σε μια μέτρια κατσαρόλα και τα καλύπτω καλά με μπόλικο κρύο νερό. Τα βράζω σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται, να παραμένουν κάπως τραγανά στο δόντι. Περίπου 5 λεπτά πριν αποσύρω, αλατίζω. Τα στραγγίζω, τα ξεπλένω με μπόλικο κρύο νερό και τα αφήνω να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν.
  2. blankΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν.  Πασπαλίζω την πάπρικα και μόλις μυρίσει ρίχνω τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 3-4 λεπτά.
  3. blankΣε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζω τον κόλιανδρο, τα σοταρισμένα λαχανικά, τα βρασμένα φασόλια και το σέλερι. Ανακατεύω καλά. Ραντίζω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
  4. blankΑπλώνω τη ρόκα σε μια πιατέλα, βάζω τη φασολοσαλάτα από πάνω και σκορπίζω την πέστροφα. Σερβίρω αμέσως.
Keywords: στα μαυροματικα καπνιπεστροφα

Σας ευχαριστώ!