Print Options:

ροζ μακαροναδα με παντζαρι και σκορδο

ροζ μακαροναδα με παντζαρι και σκορδο

Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018

Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 15 mins Rest Time: 1 min Total Time: 31 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Description
Made @ Home με την Ντίνα – 27/01/2018
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. σπαγγέτι Νο 6 Μακβέλ
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 παντζάρι, καθαρισμένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
  • 150 γρ. σκληρό τυρί Δανίας, Arla
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε μια μεγάλη κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι al dente.
  2. blankΒάζουμε στο μούλτι, το παντζάρι, τις δύο σκελίδες σκόρδο και την κρέμα γάλακτος και πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία, ροζ κρέμα.
  3. blankΣε μια σοτέζα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Καρφώνουμε μια σκελίδα σκόρδο με το πηρούνι και το «γυρίζουμε» μέσα στο βούτυρο για να το αρωματίσει.
  4. blankΡίχνουμε την κρέμα παντζαριού και την αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμ ½ φλιτζάνι νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Αφήνουμε να βράσει για 2-3 λεπτά και μεταφέρουμε με πηρούνα, απευθείας τα σπαγγέτι από την κατσαρόλα στην σοτέζα.
  5. blankΑνακατεύουμε καλά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το σκληρό τυρί Δανίας και μπόλικο πιπέρι.

Σας ευχαριστώ!