Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

ραβανι με ρυζι γλασε & ινδοκαρυδο

ραβανι με ρυζι γλασε & ινδοκαρυδο

\n

<!-- [lt_recipe name=| ΡΑΒΑΝΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ & ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ| servings=|10-12| prep_time=|10M| cook_time=|1H30M| summary=| Ένα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό! | print=|yes| ingredients=|500 γρ. ρύζι γλασέ Ωμέγα;100 γρ. Lurpak soft;80 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο;Ξύσμα από 1 λεμόνι;1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας;600 γρ. ζάχαρη;1 λίτρο νερό;½ λεμόνι;Για τη διακόσμηση;Ινδοκάρυδο;Τρούφα λευκής σοκολάτας| ]Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ρύζι γλασέ στο μπλέντερ και το θρυμματίζω μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω. ;Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Στύβω το χυμό του λεμονιού απευθείας στην κατσαρόλα και προσθέτω και τη λεμονόκουπα. Ρίχνω το βούτυρο και βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο. ;Προσθέτω πασπαλιστά το θρυμματισμένο ρύζι με το ινδοκάρυδο, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 6-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. ;Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι και αδειάζω το μείγμα του ρυζιού. Πετάω τη λεμονόκουπα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω το ραβανί για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. ;Αποσύρω από το φούρνο και πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και λευκή τρούφα. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.[/lt_recipe] -->

\n

Ένα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 11 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Ένα αλλιώτικο ραβανί βγαλμένο από την παράδοση. Ο συνδυασμός με το ινδοκάρυδο το κάνει πιο ανάλαφρο και πολύ γευστικό!
Υλικά
    Για τη διακόσμηση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. ρύζι γλασέ Ωμέγα
  • 100 γρ. Lurpak soft
  • 80 γρ. ινδοκάρυδο, τριμμένο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • ½ λεμόνι
  • Ινδοκάρυδο
  • Τρούφα λευκής σοκολάτας
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βάζω το ρύζι γλασέ στο μπλέντερ και το θρυμματίζω μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτω το ινδοκάρυδο και ανακατεύω.
  2. blankΣε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Στύβω το χυμό του λεμονιού απευθείας στην κατσαρόλα και προσθέτω και τη λεμονόκουπα. Ρίχνω το βούτυρο και βράζω μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να λιώσει το βούτυρο.
  3. blankΠροσθέτω πασπαλιστά το θρυμματισμένο ρύζι με το ινδοκάρυδο, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 6-7 λεπτά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει τα υγρά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
  4. blankΒουτυρώνω καλά ένα ταψάκι και αδειάζω το μείγμα του ρυζιού. Πετάω τη λεμονόκουπα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω το ραβανί για 1 ώρα και 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
  5. blankΑποσύρω από το φούρνο και πασπαλίζω με τριμμένο ινδοκάρυδο και λευκή τρούφα. Κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.
Keywords: ραβανι ρυζι γλασε ινδοκαρυδο

Σας ευχαριστώ!