Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πολυσπορα κουλουρια με πετιμεζι

πολυσπορα κουλουρια με πετιμεζι
\n

<!-- [lt_recipe name=| ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ | servings=|10| prep_time=|20M| cook_time=|25M| total_time=|45M| summary=| Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς. | print=|yes| ingredients=| 450 γρ. αλεύρι πολύσπορο Μύλοι Δάκου ;200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου;12 γρ. μαγιά ξηρή ;250 ml νερό χλιαρό ;30 γρ. ζάχαρη καστανή ;1 αυγό ;30 γρ. ελαιόλαδο ;100 ml κρεμα γάλακτος light Arla ;80 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα ;Για την επιφάνεια ;120 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou ;60 ml νερό ;Διάφορους σπόρους (ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος) ;Ζάχαρη άχνη Ωμέγα, για το σερβίρισμα | ] Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. ;Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους. ;Αδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα). Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους. ;Μεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.[/lt_recipe] -->

\n

Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 25 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 46 λεπτά.
Servings 10
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Aφράτο και μαλακό κουλούρι που μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο ή να το γεμίσετε με κρέμα ή με πραλίνα φουντουκιού για να γίνει ένα χορταστικό σάντουιτς.
Υλικά
    Για την επιφάνεια
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 450 γρ. αλεύρι πολύσπορο Μύλοι Δάκου
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 12 γρ. μαγιά ξηρή
  • 250 ml νερό χλιαρό
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 ml κρεμα γάλακτος light Arla
  • 80 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
  • 120 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou
  • 60 ml νερό
  • Διάφορους σπόρους (ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος)
  • Ζάχαρη άχνη Ωμέγα, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Bάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και 2 κουταλιές από το χλιαρό νερό. Ανακατεύω μέχρι να λιώσει η μαγιά και προσθέτω τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αυγό, το χλιαρό νερό, το ελαιόλαδο και την κρέμα γάλακτος, άτι. Δουλεύω για 3 λεπτά με τον γάντζο μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω τα κράνμπερις και το αλάτι και συνεχίζω να δουλεύω τη ζύμη για ακόμη 3 λεπτά μέχρι να γίνει μαλακή και ελαστική. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 40-45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Σε ένα πλατύ μπολ ανακατεύω το πετιμέζι με τα 60 ml νερό και το αφήνω στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ανακατεύω διάφορους σπόρους.
  3. blankΑδειάζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και τη χωρίζω σε 10 ίσα μέρη (περίπου 100 γρ. το καθένα). Παίρνω το πρώτο κομμάτι και το ρολάρω δημιουργώντας ένα μακρύ και λεπτό κορδόνι περίπου 70 εκατοστών. Διπλώνω το κορδόνι στη μέση και το στρίβω δημιουργώντας μια στριφτή πλεξούδα. Κλείνω τις άκρες βρέχοντάς τες ελαφρώς για να κολλήσουν, σχηματίζοντας ένα στρογγυλό, στριφτό κουλούρι. Το αφήνω στην άκρη και συνεχίζω με τα υπόλοιπα. Βουτάω ένα ένα τα κουλούρια στο αραιωμένο πετιμέζι και κατόπιν στο ταψάκι με τους σπόρους.
  4. blankΜεταφέρω τα κουλούρια σε 2 λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 25 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν. Μεταφέρω τα κουλούρια σε σχάρα να κρυώσουν και τα σερβίρω πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.
Keywords: πολυσπορα κουλουρια πετιμεζι

Σας ευχαριστώ!