Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πλεχτη πιτα με κοκκινα φρουτα

πλεχτη πιτα με κοκκινα φρουτα
\n

<!-- [lt_recipe name=|ΠΛΕΧΤΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ| servings=|8-10| prep_time=|10M| cook_time=|1H| total_time=|1H| summary=|Ρουστίκ, αγγλική πίτα που το αρωματικό κρασί δίνει ένταση και γεύση στα κόκκινα φρούτα. Με τη μαρινάδα φτιάχνω το καλύτερο σιρόπι για το σερβίρισμα. | print=|yes| ingredients=|2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών ;800 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα ;500 ml Lenga, Κτήμα Αβαντίς ;1 ξύλο κανέλας ;3 αστεροειδής γλυκάνισους ;200 γρ. ζάχαρη ;30 γρ. κορν φλάουρ ;1 πρέζα αλάτι ;1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ;ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι ;50 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας ;1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα ;Ζάχαρη άχνη, Ωμέγα, για το πασπάλισμα ;Για την σάλτσα ;Τη μαρινάδα από τα κόκκινα φρούτα ;60 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou| ]Σε ένα μπολ βάζω τα κόκκινα φρούτα και προσθέτω το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα φρούτα να μαριναριστούν για 1 ώρα. ;Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στη φόρμα φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω. ;Σουρώνω τα κόκκινα φρούτα από τη μαρινάδα τους και κρατάω την μαρινάδα στην άκρη. ;Βάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω καλά. ;Βγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζω εκεί τα φρούτα και σκορπίζω τους κύβους βουτύρου. ;Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε στενές λωρίδες πλάτους 1½ -2 εκ. Πλέκω τις λωρίδες ζύμης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της πίτας, πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνω την ένταση του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά. ;Για όση ώρα ψήνω την πίτα, σουρώνω τη μαρινάδα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το πετιμέζι και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. ;Βγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με το σιρόπι κρασιού.[/lt_recipe] -->

\n

Ρουστίκ, αγγλική πίτα που το αρωματικό κρασί δίνει ένταση και γεύση στα κόκκινα φρούτα...

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 11 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Ρουστίκ, αγγλική πίτα που το αρωματικό κρασί δίνει ένταση και γεύση στα κόκκινα φρούτα. Με τη μαρινάδα φτιάχνω το καλύτερο σιρόπι για το σερβίρισμα.
Υλικά
    Για την σάλτσα
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτα Ζύμη Ψαχνών
  • 800 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα κόκκινα φρούτα
  • 500 ml Lenga, Κτήμα Αβαντίς
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό, για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη, Ωμέγα, για το πασπάλισμα
  • Τη μαρινάδα από τα κόκκινα φρούτα
  • 60 γρ. πετιμέζι Dina Nikolaou
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΣε ένα μπολ βάζω τα κόκκινα φρούτα και προσθέτω το κρασί, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και αφήνω τα φρούτα να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  2. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω ελαφρά μια βαθιά φόρμα για τάρτες. Ανοίγω το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το στρώνω στη φόρμα φροντίζοντας να εφαρμόσει καλά στα πλαϊνά τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και βάζω τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
  3. blankΣουρώνω τα κόκκινα φρούτα από τη μαρινάδα τους και κρατάω την μαρινάδα στην άκρη.
  4. blankΒάζω τα κόκκινα φρούτα σε ένα καθαρό μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
  5. blankΒγάζω τη φόρμα από το ψυγείο, αδειάζω εκεί τα φρούτα και σκορπίζω τους κύβους βουτύρου.
  6. blankΞεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε στενές λωρίδες πλάτους 1½ -2 εκ. Πλέκω τις λωρίδες ζύμης καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της πίτας, πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν καλά. Αλείφω την πίτα με το χτυπημένο αυγό και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά στους 200°C. Xαμηλώνω την ένταση του φούρνου στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 40 λεπτά.
  7. blankΓια όση ώρα ψήνω την πίτα, σουρώνω τη μαρινάδα και την βάζω σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτω το πετιμέζι και βράζω για 15-20 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι.
  8. blankΒγάζω την πίτα από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω με το σιρόπι κρασιού.
Keywords: πλεχτη πιτα κοκκινα φρουτα

Σας ευχαριστώ!