Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

πιτα φορμας με κυδωνια & φρεσκο λουκανικο φλωρινας

πίτα φόρμας με κυδώνια
\n

\n

Η κόντρα που κάνει το γλυκό κυδώνι με το πικάντικο λουκάνικο είναι απίστευτη. Μια ιδιαίτερη πίτα που μπορείτε να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε!

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 40 λεπ Cook Time: 50 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 31 λεπτά.
Servings 8
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Η κόντρα που κάνει το γλυκό κυδώνι με το πικάντικο λουκάνικο είναι απίστευτη. Μια ιδιαίτερη πίτα που μπορείτε να την σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι και να εντυπωσιάσετε!
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 500 γρ. φύλλο κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 200 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 3 μεγάλα κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ
  • 300 γρ. Φρέσκο Φλώρινας, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2 κουταλιές από το βούτυρο και λίγο από το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τα κυδώνια. Σοτάρω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέτω το πράσο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Αδειάζω τα κυδώνια και τα πράσα σε ένα μπολ και επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά.
  2. blankΒάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτω το φρέσκο Φλώρινας και σοτάρω μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνω τον πελτέ και καβουρδίζω για 1-2 λεπτά. Μεταφέρω το σοταρισμένο λουκάνικο στο μπολ με τα κυδώνια.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Αλατοπιπερώνω και αφήνω στην άκρη.
  4. blankΒουτυρώνω καλά μια φόρμα του κέικ (με την τρύπα) και στρώνω 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα καλά. Απλώνω μια μεγάλη κουτάλα κρέμας. Σκεπάζω με 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα. Αδειάζω τη μισή γέμιση με το Φρέσκο Φλώρινας και στρώνω με ένα κουτάλι. Ραντίζω με δύο γεμάτες κουτάλες κρέμα. Τσαλακώνω 2 φύλλα κρούστας και σκεπάζω τα υλικά. Βουτυρώνω τα φύλλα και ραντίζω με ακόμη δύο κουτάλες κρέμα. Απλώνω την υπόλοιπη γέμιση και γυρίζω τα φύλλα που περισσεύουν από τη φόρμα ώστε να καλύψω τη γέμιση. Ραντίζω με δύο κουτάλες κρέμα και σκεπάζω την πίτα με 3 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα μεταξύ τους.
  5. blankΤοποθετώ τη φόρμα μέσα σε ένα ταψάκι και ψήνω την πίτα για 50, μέχρι να ροδίσει. Την αφήνω να γίνει χλιαρή ή να κρυώσει και την σερβίρω.
Keywords: πιτα φορμας κυδωνια φρεσκο λουκανικο φλωρινας

Σας ευχαριστώ!